VEKİL ŞEFİK ÇİRKİN, YARALARA PARMAK BASIYOR

VEKİL ŞEFİK ÇİRKİN, YARALARA PARMAK BASIYOR

İYİ Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Hatay’ın deprem sonrasında oluşan yaralarına parmak basmaya ve çözüm üretmeye devam ediyor.
Milletvekili Çirkin, Hatay’daki yüksek kiralara çözüm olarak devletin kente prefabrik evler yapmasını istedi. Ayrıca kentin marka değerlerinden olan Petek Pastanesi’nin yeniden ayağa kalkması için İskenderun Belediyesi’nden destek isteyen Çirkin, Hatay’ın yaralarının el birliğiyle sarılması için tüm kurumları işbirliğine davet etti. Milletvekili Çirkin, sosyal medya hesabından çağrıda bulunmasının ardından faaliyete geçerek konularla ilgili de görüşme gerçekleştirdi. Milletvekili Çirkin yaptığı açıklamada, “Hatay’a tayin olan memurların çoğu (Özellikle deprem ilçelerindekiler) hemen bölgelerinde bir iktidar vekili bulup tayin istemekteler. Çünkü ev kiraları uçmuş ve bir memurun ödeyeceği düzeyde değil. Ayrıca sağlam ev bulmak da zor. Deprem olmayan bölgelerde de yığılma olduğundan kiralarda durum aynı. Çare ya yeterli oranda kira yardımı. Ya da her zaman söylediğimiz gibi PREFABRİK ev. Hükümet buna neden kulağını tıkıyor anlamış değiliz. Artık seçim bitti, güven tazelediler daha neyi bekliyorlar? İnsanlar umudunu kaybederse bulunduğu yere yerleşir. Özellikle Antakya’yı yeniden yaptığınızda şunu bilin ki Antakyalı bulamayacaksınız. Lütfen ama lütfen biraz elinizi çabuk tutun” dedi.
PETEK PASTANESİ İSKENDERUN’UN MARKA DEĞERİDİR
Çirkin, Petek Pastanesi’ne de İskenderun Belediyesi’nin sahip çıkmasını istedi. Her daim kaliteli ürünleri ile marka olan Petek Pastanesi’nin kaybolmaması gerektiğini belirten Çirkin, “Petek Pastanesi İskenderun’un marka değeridir. Ve depremden dolayı yazlık yerinde faaliyetlerine son vermek zorunda kalmıştır. Yıllarca gittiğimiz ve hepimizin hatıraları olan bir mekandır. Geçmişimizdir. Geleceğimizdir. Aldığımız bilgiye göre İskenderun belediyesinin atıl bir yerine talip olmuşlar ve alabilirlerse PETEK’ i tekrar ayağa kaldıracaklar. Bu aşamada bize düşen yardımcı olmaktır. Sayın Fatih Tosyalı ve değerli encümen üyelerimiz (kamu yararını korumak kaydıyla ) bu konuda anlayışlı olurlarsa çok seviniriz. Bir şehir kolay marka çıkaramıyor. Hepimiz biliyoruz ki PETEK’de yediğimiz bazı ürünlerin Türkiye’de benzeri yok. Depremin sosyal yaraları açısından da bir moral olacağını düşünüyorum.
Ayrıca sayısız işçi oradan tekrar ekmek yiyecek. Yani çok amaçlı bir karar olacak ve İskenderun sevinecek” ifadelerine yer verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.