950 ŞANTİYEDE 110 BİN İŞÇİ İLE 307 BİN KONUT!

950 ŞANTİYEDE 110 BİN İŞÇİ İLE 307 BİN KONUT!

Deprem bölgesinde 950’den fazla şantiyede 110 bin bin kişilik işçi ordusu ile 307 bin konutun inşaatı devam ediyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yılsonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini tekrarladı.

Şubat depremleri ardından topyekûn bir çalışma başlatarak deprem bölgesinde yaşayanların yaralarını sarmaya çalışan ilgili kurumların hummalı çalışmaları gece gündüz ayrımı yapmadan devam ediyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında en çok kalıcı konut için çaba gösterildiğinin altını çizen hükümet ilgili birimleri sosyal yaşamın devam edebilmesi için bir yandan insanlara destek olunurken diğer bir yandan ise kalıcı konutların inşaatına hızla devam edildiğini açıkladılar. Deprem sonrasında ön plana çıkan en önemli kurumlardan Çevre Şehircilik Bakanlığı ise deprem bölgesinde evleri yıkılan insanlara kalıcı konut yetiştirebilmek için gece gündüz çalışıyor. Bu kapsamda deprem bölgesindeki konut çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Bakan Mehmet Özhaseki, devletin tüm imkanlarıyla depremzedelerin evlerine kavuşması için çalıştığını belirtti.

HATAYLILAR ÖZHASEKİ’DEN ÖZEL İLGİ BEKLİYOR

Deprem bölgesinde 950 şantiyede çalışmaların devam ettiğini aktaran Özhaseki, şunları kaydetti: “Çok şükür devletimiz bu işin altından kalkıyor. En son AFAD’ın bize bildirdiği rakamlara göre 390 bin ev borcumuz var. 307 bininin işlemi başladı. Ya ihale sürecinde ya ihalesi yapıldı ya kaba inşaatı bitti ya bitme aşamasına geldi. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın da katıldığı bazı törenlerle 46 bin konutu dağıttık. Mart sonuna kadar bu sayı 75 bini bulacak. Mayıs ayıyla birlikte de her ay 10 bin, 15 bin konut dağıtmaya devam edeceğiz. Dile kolay arkadaşlar, söylemesi kolay. Sene sonuna kadar 200 bin konutu dağıtmış olacağız. Ondan sonraki senenin ortasına kadar da başladığımız 300 binden fazla daireyi herkese teslim edeceğiz” dedi. Bakan Özhaseki’nin umut veren açıklamalarını değerlendiren Hataylılar ise deprem bölgesinin diğer illerinde konut dağıtımının depremden en çok zarar gören il olan Hatay’a göre çok daha hızlı yürütüldüğünü hatırlattılar ve benzer hızın Hatay içinde yaşama geçirilmesini istediler. Halen Hatay’da kalıcı konutların ancak yüzde 4’nün dağıtılabildiğini hatırlatan Hataylılar Bakan Özhaseki’den özel ilgi beklediklerini sözlerine eklediler.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.