DEPREM İLLERİNDE UYUŞTURUCU KULLANIMI ARTTI

DEPREM İLLERİNDE UYUŞTURUCU KULLANIMI ARTTI

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından yayımlanan “6 Şubat Afet Bölgesi Mevcut Durum Değerlendirmesi ve Gelişim Önerileri Raporu”, deprem bölgesindeki uyuşturucu madde kullanımının artış gösterdiğini ortaya koydu. Raporda, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 6 Şubat depremlerinin 11 ilde yol açtığı ağır yıkımın ardından, bölgedeki uyuşturucu madde kullanımı ve antidepresan tüketimindeki artışa dikkat çekildi.

Cumhuriyet’ten Eylül Barut’un haberine göre, deprem sonrası bölge halkının barınma ve temiz su gibi temel ihtiyaçları karşılamakta yaşadığı zorlukların yanı sıra, ruhsal travmaların da etkisiyle uyuşturucu kullanımında belirgin bir artış yaşandı. Raporda, “Deprem sonrasında gençlerde antidepresan kullanım oranı artmıştır” ifadelerine yer verilerek, uyuşturucu madde kullanımının yaygınlaşmasının toplumun sosyal yapısını bozduğu ve güvenlik sorunlarını artırdığı vurgulandı.

Raporda, deprem sonrası bağımlılık ve madde kullanımı gibi sorunların toplum üzerinde ciddi etkiler yarattığına dikkat çekilerek, bu sorunların çözümü için kapsamlı önlemler alınması gerektiği ifade edildi. Haber Merkezi

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.