REKTÖR EREN, ATÇANA KAZI ALANINI ZİYARET ETTİ

REKTÖR EREN, ATÇANA KAZI ALANINI ZİYARET ETTİ

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Reyhanlı Atçana Köyü yakınında sürdürülen Kadim Alalah Kenti’nin kazı çalışmalarını yerinde ziyaret etti.

Üniversitenin Prehistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Başkanı Doç. Dr. Murat Akar’ın kazı başkanı olduğu çalışmaların Hatay’ın iklimsel ve jeolojik dönüşümlerinin tarih içerisinde iz ve işaretlerini okumayı mümkün kıldığını ifade eden Rektör Eren Aççana Höyük Kazıları ve Amik Ovası Araştırma Merkezi’nin deprem sürecinde ve sonrasında üstlendiği sorumluluk dolayısıyla Doç. Dr. Murat Akar nezdinde tüm merkez çalışanlarını tebrik etti.

Alanda yürütülen çalışmalar kapsamında geleneksel olarak üretilen kerpiç tuğla yapımına katılan Rektör Eren yaşadığımız deprem felaketine karşı bilimsel çalışmaların aksatılmadan sürdürülmesi gerektiğini ifade ederek bu çalışmalara bir tuğla koyarak sembolik desteğini göstermekten mutlu olduğunu ifade etti.

AHAM Başkanı Doç. Dr. Murat Akar hoca, çalışmalardan elde edilen bilgilerle Dünya çapında Nature, Science gibi prestijli dergilerde yayınlar yapıldığını ve alana yönelik uluslararası araştırmacıların yoğun ilgisi bulunduğunu belirterek yirmi yıldır içinde bulunduğu kazıları geleneksel arkeolojik düzeyden çıkarıp Hatay’ın Jeolojik, Botanik ve Zooloji alanlarında kadim geçmişine ilişkin önemli ipuçlarını ortaya çıkartan bir kimliğe ulaştırmak istediklerini vurguladı.

Kazı alanını ve araştırma merkezini ziyaret eden ve Dr. Müge Akar’dan alanda keşfedilen buluntulara ilişkin bilgi alan Rektör Eren, burada yürütülen çok disiplinli çalışmaları önemsediklerini ifade ederek üniversite olarak bu gayretleri her zaman destekleyeceğimizi söyledi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.