ENGELLİ ÇALIŞTIRANLARA DESTEK MİKTARI ARTTI

ENGELLİ ÇALIŞTIRANLARA DESTEK MİKTARI ARTTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli  çalıştıran ve çalışma ortamlarının engellilerin ihtiyaçlarına göre özel olarak düzenlendiği korumalı işyerlerinde asgari 5 engelli bireyi istihdam den işyerlerine aylık 2 bin 811 Tl ‘ye çıkardı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık olarak 2022 yılında korumalı işyerlerine her bir engelli çalışanı için aylık 1.840 TL destek sağlarken, 2023 yılında bu desteği 2.811 TL’ye yükselttiklerini kaydederek, “Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşlarımızın özel sektörde istihdamını desteklemek amacıyla korumalı işyerlerine 1 milyon 34 bin TL ödenek aktardık. Korumalı işyerlerinin kurulmaya başlandığı 2016 yılından bugüne kadar ise bu işyerlerinde çalışan engelli bireyler için toplam 3 milyon 965 bin TL destekte bulunduk.” dedi.

Korumalı İş Yeri nedir?

Korumalı İş Yeri; açık işgücü piyasasına kazandırılmaları güç olan zihinsel veya ruhsal engelli bireylere istihdam oluşturmak amacıyla devlet tarafından teknik ve mali yönden desteklenen ve çalışma ortamı özel olarak düzenlenen işyeri olarak tanımlanıyor. Korumalı işyerlerinde; en az yüzde 40 oranında zihinsel veya ruhsal engeli olanlar çalışabiliyor. Korumalı işyerinde belirtilen özelliklere sahip en az 5 engelli bireyin çalışması gerekiyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.