AFAD’DAN ACİL DURUM UYARISI: SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT!

AFAD’DAN ACİL DURUM UYARISI: SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT!

Sıcak yaz günlerinin sona erdiği müjdesi, Kayseri, Adana, Hatay, Osmaniye, Antalya ve 16 il sakinlerini sevindiriyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, iç kesimlerde sıcaklıklar düşüş göstermeye başlıyor ve yağışlar kapıya dayanıyor. İç kesimlerde sıcaklıklarda düşüş görülecek ve Salı gününden itibaren doğu kesimlerde yoğun yağışlar bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren ise yağışlar artarak devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre Pazartesi gününden itibaren Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin’in iç kesimleri, Kahramanmaraş’ın batı bölgeleri, Kayseri’nin güney ve doğu bölgeleri, Sivas’ın güney kesimleri, Niğde’nin doğu kesimlerinde yerel olarak yoğun gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu nedenle vatandaşlar, sel, su baskını, yıldırım, ulaşım aksaklıkları ve dolu yağışına karşı dikkatli olmalıdır.
Ayrıca, Antalya, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Mersin, Hatay, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Rize illerinde de yoğun yağışlar beklenmektedir.
Yağışlarla birlikte gelecek olan serin hava, yaz tatili yapacak olanlar ve okula dönecek olan öğrenciler için hazırlıklı olmayı gerektiriyor. Şemsiyeleri hazır tutun ve yağmurluklarınızı yakınınıza almayı unutmayın! AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) bu durumda vatandaşların dikkatli olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını tavsiye etmektedir.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.