AİLE İÇİ BULAŞ ARTTI

AİLE İÇİ BULAŞ ARTTI

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

Bugün tespit edilen 3.309 yeni hastamız var.

Ağır hasta sayısı ve aktif vaka sayısı düşmeye devam ediyor.

Vakaların azaldığı bu dönemde aile içi bulaşmalar artış gösteriyor.

Her yerde tedbirlere uymalıyız.

Birlikte mücadele güçlü netice verecek. Bakan Koca, salgına ilişkin yaptığı ikinci açıklamada, kısıtlamalar ve tedbirlere uyum sayesinde vaka sayılarının düştüğünü ifade ederek şunları söyledi:

Buna rağmen virüsün bulaşma yolları değişmeye başladı. Ev içi bulaşma oranları yüzde 85’e kadar yükseldi. Tedbir, tehdit neredeyse oraya odaklanmalı. Ev içi bulaşmalara karşı tedbirli olalım. Ev içi bulaşlara karşı uyaran Bakan Koca; İzmir, Trabzon, Samsun ve Hatay’da günlük yeni vaka sayılarında düşüş başladığını fakat, yoğun bakım servislerinin yükünün hala yüksek olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; İzmir, Trabzon, Samsun ve Hatay illerinin Valileri, İl Sağlık Müdürleri ve Halk Sağlığı Başkanları ile salgındaki son durumu görüştü. Bu illerde günlük yeni vaka sayılarında düşüş başladığını ifade eden Bakan Koca, “Ancak hastane ve yoğun bakım servislerimizin yükü hala yüksek seyrediyor” dedi. 

Bakan Koca günlük koronavirüs tablosunu açıklandıktan kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada da vakaların düştüğünü fakat ev içi bulaşma oranlarının yüzde 85’e kadar yükseldiğini duyurmuştu. Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

İzmir, Trabzon, Samsun, Hatay Valilerimiz, İl Sağlık Müdürlerimiz ve Halk Sağlığı Başkanlarımızla illerimizin güncel durumunu ele aldık. Bu İllerimizde günlük yeni vaka sayılarında düşüş başladı. Ancak hastane ve yoğun bakım servislerimizin yükü hala yüksek seyrediyor.

İzmir’de günlük vaka sayısında son bir hafta içinde %30 azaldı. Yatak doluluk oranı %57, yoğun bakım doluluk oranı %77. Trabzon’da vaka sayıları %25 düştü, yatak doluluğu %52, yoğun bakım doluluğu %72. İzmir ve Trabzon’da tedbirleri sürdürmeliyiz. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.