AMİK OVASI SU ALTINDA KALDI

AMİK OVASI SU ALTINDA KALDI

Hatay’da etkili olan sağanağın ardından oluşan taşkınlar sebebiyle Amik Ovası’nda bazı tarım arazileri su altında kaldı.

Hatay’da etkili olan sağanağın ardından oluşan taşkınlar sebebiyle Amik Ovası’nda bazı tarım arazileri su altında kaldı. Antakya ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Amik Ovası’ndan geçen sulama kanalının bazı bölümlerinde taşkınlar meydana geldi.Bir kısım tarım arazisinin sular altında kaldığı Aşağıoba ve Paşaköy mahallelerinde çok sayıda ahırı ise su bastı. ( Salim Taş – Anadolu Ajansı )

Antakya ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Amik Ovası’ndan geçen sulama kanalının bazı bölümlerinde taşkınlar meydana geldi.

Bir kısım tarım arazisinin sular altında kaldığı Aşağıoba ve Paşaköy mahallelerinde çok sayıda ahırı ise su bastı.

Mahalle sakinlerinden Ata Gezer, gazetecilere, her yıl yağışların ardından ovayı su bastığını anımsatarak, taşkınlar dolayısıyla ekili tarlasının ve ahırının zarar gördüğünü söyledi. Mağduriyet yaşadıklarını dile getiren Gezer, yardım beklediklerini kaydetti. (AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.