ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU ADANA’DA SAHNE ALACAK

ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU ADANA’DA SAHNE ALACAK

Hatay’ın barış ve kardeşlik iklimini dünyaya duyurmaya devam eden ANTAKYA Medeniyetler Korosu, Adana’da sahne alacak.

Depremle yıkılan Hatay’ın feryadını ezgileriyle dillendiren koro 28 Ekim’de Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde dinleyicileriyle buluşacak. Aralarında her meslekten, her dinden ve görüşten Antakyalının bulunduğu koro dinleyicilerinden yoğun ilgi görüyor. Koronun bu seferki durağı Adana olacak.

TÜM ADANALILAR KONSERE DAVET EDİLDİ

Antakya Medeniyetler Korosu konserini düzenleyecek heyetten gerçekleşecek olan organizasyon ile ilgili yaptığı açıklamada; “Temel kuruluş ve faaliyet amacımız kadınların ve kız çocuklarının hayatlarını iyileştirmek için çalışmak olan Seyhan Soroptimist kulübü olarak sizleri Cumhuriyetimizin 100. Yılını coşkuyla kutlayacağımız “ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU” konserine bekliyoruz. Koro farklı medeniyetler arasında bir köprü oluşturmak amacıyla üç semavi din ve Alevi, Sünni, Ermeni, Ortodoks, Katolik ve Musevi mezheplerinden gelen üyelerden oluşuyor. 2008 yılında çıktıkları yolculukta okudukları farklı kültürlere ait ilahiler, halk şarkıları ve türkülerle Türkiye medeniyetini yansıtıyor, etnik önyargıların aşılmasında büyük gücü ve rolü olan müziği en iyi şekilde kullanıyorlar. Koro 2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmiş, iki defa Barış ve Kardeşlik ödülünü ve ayrıca 2019 yılında Kültür Bakanlığı Özel Ödülü’nü almıştır. 28.10.2023 tarihinde Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenecek ve Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız “Karanlıktan Aydınlığa” konserimize katılımlarınızı bekliyoruz. Aydınlığın Peşinde Yürüyoruz Geleceğe. 28 Ekim 2023 20.00. Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi Davetiye temin noktaları Adawall: Beyazevler Benyeş sit.D blok Özdemir Sabancı bul. Adana PaperNParty: Kurtuluş mah.64022 sok.No.6 Vardar apt. Adana. 0541 288 12 31” denildi. Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.