CHP’Yİ KİM ELE GEÇİRDİ?

CHP’Yİ KİM ELE GEÇİRDİ?

Hatay’da 28 Mayıs seçimlerini kaybeden yönetimin CHP Hatay İl Kongresinde yeniden seçilmesinin ardından Hatay’da partinin önde gelen isimleri partinin başarısızlığa itildiğini belirtti. 14 Mayıs’ta önde bitirilen seçimi 14 gün içinde Cumhur İttifakı’na kaptıran, seçim boyunca koltuğundan kımıldamadığı yönünde sık sık eleştiri alan Tiryaki’nin gölge başkan olduğunu belirten partililer, aslında CHP’yi gizli bir gücün yönettiğini, Tiryaki’nin piyon olarak seçildiğini belirttiler.

YEREL SEÇİMLER DE TEHLİKEDE

Partinin önde gelen isimlerinden olan ve son dönemde teşkilattaki usulsüzlüklerden dolayı küskün olan duayen bir siyasetçi, yaklaşan yerel seçimler öncesinde büroculuk oynayan Tiryaki yönetiminin büyükşehir başta olmak üzere elde olan ilçeleri de Cumhur İttifakı’na kaptıracağından endişeli. En başta geçen seçimin bıçak sırtı gerçekleştiği Erzin ilçesi olmak üzere kazanılmak üzere olan ilçelerin de bu sefer büyük farkla kaybedileceğini belirten duayen siyasetçi, Tiryaki yönetiminin bu anlayış ile Hatay’a büyük zarar vereceğini kaydetti. Tiryaki yönetiminin genel seçim boyunca çadır alanından çıkmadığını, ilçe ilçe gezilmesi gerekirken koltuğundan kalkmayan Tiryaki ve yönetiminin seçimlerin kaybedilmesinin ana sebebi olduğunu kaydettiler.

YÖNETİM LİSTESİNİ KİM BELİRLEDİ?

CHP İl Başkanı seçilen Hakan Tiryaki’ye yönelik eleştirilerin en sivrisi ise yönetim listesinin akrabalarından ve önceki yönetimin akrabalarından oluştuğu şeklinde oldu. Partide söz sahibi olacak mevkilerin aile mensuplarıyla doldurulduğunu, bu seçimlerin sonucunun değiştirilemeyeceğini belirten küskünler grubu, Tiryaki’nin antidemokratik bir seçimle başa geldiği için partinin kara lekesi olduğunun belirttiler. Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.