BAŞKAN ERYILMAZ HUZURLU HALKININ SESİ OLDU

BAŞKAN ERYILMAZ HUZURLU HALKININ SESİ OLDU

Huzurlu Mahalle sakinlerinin Defne Üzengili Mahallesi sınırlarında bulunan topraklarının depremzedelere ev yapılarak Huzurlu Mahalle sakini depremzedelere verileceği söylenmişti. Ancak, binalar bitme aşamasına gelince de yapılan konutların kendilerine değil başka mahallenin vatandaşlarına verileceği söylendi.

Bunun üzerine vatandaşlar, dedelerinden kalan ekip biçtikleri topraklar üzerinde mahalle halkına konut yapılacağı sözüne karşılık zeytin, badem ağaçlarıyla dolu topraklarını vermiş, 6-7 aydır da konutların tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyorlardı. Ancak, yapılan konutların başka mahallelere verileceğini duyan vatandaşlar isyan etti.

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz mağduriyet yaşayan halkın haklı isyanlarına ses oldu.

Başkan Eryılmaz yaptığı açıklamada; “ Vatandaşların daha önce kullandığı, ektiği yerlere kendilerine deprem konutları yapılacağı söylenerek ağaçlar söktürüldü. Evlerin bir kısmı yapıldı ancak yetkililer bu binaların başka mahallelerde ikamet eden vatandaşlara verileceği yönünde açıklamada bulundular.

Önce buraların kendilerine verileceği söylendi ancak şimdi de kendilerine değil başka mahallenin vatandaşlarına verileceği söylenmiş. Burada ciddi bir mağduriyet var. Hem vatandaşların kullandıkları topraklar elinden alındı hem de 6-7 aydır ev beklentisi içinde olan, çadırda yaşayan ve burasının bir an önce bitirilip buraya taşınma hayali içinde olan vatandaşlarımızın hayaliyle oynanmış oldu. Bu soruna çözüm bulunması için gerekli görüşmeleri sağlayacağız.

Burada iş başlangıcında Huzurlu Mahallesi, Çanakoluk Mahallesi Konut Evleri diye yazıldığı, ancak öyle yazılmasına rağmen burasının başka kişilere verileceği söyleniyor. Vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi, umutlarıyla oynanmaması gerekiyor.

Huzurlu Mahalle sakinlerimiz, Samandağ sınırları içerisinde yaşıyor olsalar da topraklarının tamamı burada. Sadece sınır tartışmasından yola çıkarak vatandaşların mağdur edilmesi doğru değildir. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Sayın Valimi ve Siyasi Parti Temsilcilerinin bu duruma sessiz kalmamaları gerekiyor. Toplumsal bir huzursuzluğa yol açmamak adına bu tür hassasiyetleri de dikkate alan bir pencereden bu soruna çözüm bulunması ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için konun takipçisi olacağız. “ ifadelerine yer verdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.