ÇALIŞKAN’DAN ÖZHASEKİ’YE KAMULAŞTIRMA ÖNERGESİ

ÇALIŞKAN’DAN ÖZHASEKİ’YE KAMULAŞTIRMA ÖNERGESİ

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi yöneltti.
Tarım alanlarının kamulaştırılmasının büyük sorunlara yol açacağını belirten Çalışkan, konuyla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesini istedi. Çalışkan soru önergesinde şu ifadelere yer verdi; “6 Şubat Depreminin ardından Hatay’da yeni inşa faaliyetleri kapsamında alınan kamulaştırma kararıyla ilgili olarak bölge halkından çeşitli tepkiler gelmektedir. Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı bazı mahallelerde vatandaşların geçim alanı olan tarım alanlarının kamulaştırılması beraberinde çeşitli sorunlar getirmektedir. Antakya’nın Dikmece Mahallesi’nde vatandaşlara bilgi verilmeden arazileri kamulaştırılmaktadır. Vatandaşlar her gün tapu kayıtlarına bakarak “Acaba bizim arazimiz de kamulaşacak m” diyerek gergin bekleyiş içerisindedir. Ayrıca söz konusu mahalle arazisinde çok sayıda zeytin ağacı ve yüzlerce hektar tarım alanı bulunmaktadır. Mahalle halkının büyük çoğunluğu bu arazi gelirleriyle geçinmektedir.
Bu sebeple;

  1. Söz konusu alanlarda kamulaştırma yapılırken bölge halkı bilgilendirilmesi düşünülmekte midir? Yoksa arazi sahiplerinin haberi olmadan iş makineleriyle hafriyat yapılmaya devam edilecek midir?
    2.Bölgedeki arazi bedelleri neye göre belirlenmektedir? Geçim sıkıntısı çeken ve kamulaştırmaya rıza göstermeyen vatandaşların mağdur edilmelerini önleyecek tedbir alınmış mıdır? Arazisi alınan vatandaşlara alternatif hazine arazisi teklif edilmesi düşünülmekte midir?
    3.Kamulaşan arazilerin bedellerinin ödemesi yapılmakta mıdır? Yapılmıyorsa ne zaman ödeme planlanmaktadır? Ödemeler tek seferde mi yoksa taksitler halinde mi yapılacaktır? Bu konuda ayrıntılı bilgi verilmesi düşünülmekte midir?
    4.Bölgede bulunan ve kamulaşma sonrası sökülecek olan zeytin ağaçlarının akıbeti ne olacaktır? Geçim kaynağı olarak yaşamını bu ağaçların geliriyle sağlayan vatandaşların ağaç ve ürünlerine alternatif fide desteği sağlanacak mıdır?
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.