ÇİFTÇİLER KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

ÇİFTÇİLER KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, çiftçilerin yüksek elektrik fiyatları nedeniyle tarımsal sulamada büyük sorun yaşadıklarını belirtti.

TBMM’de konuyla ilgili konuşma yapan Tokdemir; “Tohum, gübre, mazot, ilaç gibi çiftçinin sırtında yük olan girdi maliyetlerinin üzerine bir de elektrik fiyatlarının zamlanması çiftçiyi son derece olumsuz şekilde etkiliyor. Elektrik son 1 yılda % 150 zamlandı. Elektrik zamlarıyla dönüm başına elektrik maliyeti 1250 Lirayı aşmış, çiftçi kuyudan su çekemez hale gelmiştir. Bu sadece çiftçinin sorunu değildir, bütün ülkenin sorunudur. Çiftçi enerji bedelinden dolayı şalterleri açamazsa, hasat zamanında tarlalarda ürün olmaz, gıda enflasyonu tırmanır. Çiftçi şu anda ne yapacağını kara kara düşünüyor. Durum değişmezse elektrik parasına çalışıyor olacak. Tarımdaki elektrik zamlarının acilen geri alınması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.