DEPREM ŞEHİDİ AVUKATLARA AĞIT

DEPREM ŞEHİDİ AVUKATLARA AĞIT

Hatay Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu 6 Şubat depremlerinde vefat eden meslektaşlarını “Ağıt, şiir ve türkülerle” andı.

Hatay Baro başkanlığı da ;” Vefat eden meslektaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.” Mesajı verdi. 6 Şubat’ta yaşadığımız  7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde ilimiz Hatay’da 57 Avukat enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. Depremin büyük yıkıma neden olduğu kentlerden Hatay’da 57,Kahramanmaraş’ta 30, Adıyaman’da 13, Gaziantep’te 6, Adana’da 4, Malatya’da 3, Diyarbakır’da 3 ve Osmaniye’de 2 “adalet bekçisi” yaşamını yitirdi.

Çok sayıda avukatın da enkazdan yaralı kurtarıldığı kentlerde birçok ofis yıkıldı ya da kullanılamaz hale geldi. Depremde en çok yıkımın ve ölümlerin yaşandığı ilimiz Hatay’da olması nedeniyle Hatay barosu eski başkanı Av. Cihat Açıkalın, Deprem felaketi nedeniyle bundan sonra 5 Nisan Avukatlar Günü’nü “Kutlama değil” Hatay Barosu olarak bir anma ve mücadele günü olarak değerlendirmeyi düşündüklerini belirtmişti. Hatay Barosunun kısa süre öncesine kadar başkanlığını yürüten Av. H.Cihat Açıkalın,daha önceki açıklamalarında 6 Şubat depreminin meslektaşları arasında yarattığı derin hüzün ve acının bir ifadesi olarak logoyu  da değiştirdiklerini kaydederek şunları söylemişti:“Bundan böyle yeşil rengin yerine siyah rengi, terazinin diğer kefesinde ise kırmızı rengi, yani ceza yargılamalarında kararlı duruşumuzu, adalet arayışımızdaki inancımızın ve kararlı duruşumuzun bir ifadesi olacak. Siyah renk de elbette ki acımızın bir temsilidir.”

6 Şubat depreminde hayatını kaybeden  Hatay barosu üyesi deprem şehidi Avukatların isimleri şöyle sıralanıyor:Abdullah Doğruyol,Ahmet Beyaz,Ugur Alaz Genç,Alev Safa Yapar,Ali Asaf Bilgin,Ali Genç,Ali Şener,Ayfer Çift,Ayşe Jale Bayındır,Batuhan Dinç,Batuhan Zambak,Bensi Tekirdağ,Bestami Uğur Alkan,Beyza Beşkardeş,Mehmet Burak Genco,Bülent Şener,Cansu Durdu,Cansu Tekirdağ,Ceylan Gülkan Özdemir,Diler Denizoğlu,Esra Bilkay,Filiz Miraç Karaca,Gülsüm Kocacık,Hasan Şen,Hatice Can,Hatice Rana Salih,Hayrettin Neşeli,Hayriye Gamze Ulaş,İlke Ceren Atılğan,İlkin Emir,Kamile Vural Kaplan,Kemal Fatih Özdemir,Fatih Başeğmez,Mehmet Sabri Mursaloğlu,Melahat Yılmazlar,Muhammet Yasin Bal

Mustafa Çağan,Abdullah Selim İnce,Nasım Fırat Bayındır,Nebil Aslan,Nihal Berber,Niyazi Aslan,Ozan Emre Bankir,Pınar Havare,Reyhan Babuç Ahrazoğlu,Sevcan Dulda,Suat Balcı,Şeyda Temizkan,Vefik Çelik,Yusuf Sarıoğlu. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.