DEPREMZEDE ÇOCUKLARIN MEKTUP ARKADAŞLIĞI

DEPREMZEDE ÇOCUKLARIN MEKTUP ARKADAŞLIĞI

Bir Antakya sevdalısı ve gönüllüsü olan, 6 Şubat depreminden sonra da deprem bölgesi Hatay’daki çocuklar için sosyal sorumluluk projesi geliştiren Japon Toyama Satoru, Japonya’nın Niigata şehrinde yaşayan Japon çocukların Lale çiçeği boyasıyla boyadıkları mendillerle gönderdiği mektupları depremzede çocuklara dağıttı. Japon çocukların mendillerle birlikte gönderdiği mektuplarda “geçmiş olsun” mesajları yer alırken mektubu yazan Japon çocukların iletişim adresleri de bulunuyor.

Toyama Satoru Hatay’a gelerek japon çocukların gönderdiği mendil içindeki mektupları Hatay’daki okulları ziyaret ederek öğrencilere dağıttı. Bu proje ile Japon çocuklar ile Hatay’daki depremzede çocuklar arasındaki dostluk ve arkadaşlık ilişkilerinin kurulması amaçlanıyor. Projenin mimarı Tayama Satoru mektupları alan çocuklar ile gönderen Japon çocuklar arasında iletişimi sağlayacak bir whatsap grubu ve sosyal medya hesabı da açıyor. Proje kapsamında Hatay’daki çocukların Japonya’nın Niigata şehrine giderek mektupları gönderen çocuklarla buluşması ve yeni arkadaşlık bağlarının geliştirilmesi hedefleniyor. Henüz 17 yaşındayken Antakya’ya gelerek burada çok güzel dostluklar kuran Japon Toyama Satoru, deprem sonrasında Hatay’da yaşanan acılara bir nebze olsun moral vermek adına böylesi bir projeye imza atarken Türkiye ve Japonya arasındaki dostluğun da gelişmesini istiyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.