DEVASA KÖMBE KALIBI İLGİ ODAĞI OLDU

DEVASA KÖMBE KALIBI İLGİ ODAĞI OLDU

Hatay mutfağının lezzetlerinden olmasının yanında tüm Türkiye’nin beğendiği bir lezzet olarak bilinen Kömbe’nin tahta kalıpları bu mesleğin son temsilcisi Şahin Kadınoğlu’nun farkındalık yapmak üzere yaptığı devasa kömbe kalıbı sergilendiği Uzun Çarşı’da ilgi odağı oldu.Tarihi uzun çarşının en merkezi noktasında bulunan İnci Pastanesinde yöresel ürünler stantında bulunan kömbe kalıpları arasında yerini alan devasa kömbe kalıbını görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Farkındalık yapmak amacı ile aksesuar olarak hazırlanan kömbe kalıbının üzerinde 15 adet farklı desene ait kömbe kalıbı bulunuyor.

Türkiye’nin her noktasına kömbe kalıplarını gönderen tek adam olma ünvanına sahip Şahin Usta’nın bu mesleği kendisine öğreten babası ile birlikte üretimlerine hız kesmeden devam ettikleri atölyede yapılan devasa kömbe kalıbı beklenenin üzerinde ilgi gördü.

İşyerlerinde satışını gerçekleştirdikleri kömbe kalıpları arasında yerini alan devasa kömbe kalıbının tüm müşterileri tarafından ilgi gördüğünü söyleyen Deniz Tabaklar,Mesleğine sahip çıkan ve bu konuda farkındalık yapma amacı ile özverili bir çalışma ile bu güzel eseri ortaya çıkaran kömbe kalıp yapımının son temsilcisi Şahin Kadınoğlu’na teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Kömbe kalıbı yapmanın oldukça zahmetli olduğunu ifade eden Şahin Usta,Büyük emekle ama bir okadar da keyif alarak yaptığı devasa kömbe kalıbının gördüğü yoğun ilginin kendisini oldukça memnun ettiğini söyleyerek Kömbe kalıbı yapımını devam ettirmek adına var gücü ile çalışmaya devam edeceğinin altını çizerek devasa kömbe kalıbına ilgi gösteren herkese ve onu işyerinde sergileyen Deniz Tabaklar’a teşekkür etti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.