ELLERİYLE GÜVERCİNLERİ BESLİYOR

ELLERİYLE GÜVERCİNLERİ BESLİYOR

İskenderun ilçesinde yaşayan vatandaş İslahiye’de ailesine ait tarlanın mahsulüyle kendi ürünleri olan buğday ile sahildeki parkta toplanan güvercinleri besliyor.

Sahilde yer alan parkta güvercinlere yem atmak ve onları beslemek insanlarda bir alışkanlık haline geldi. Şehrin birçok noktasında bu alışkanlık gelenekleşirken, büyüğünden küçüğüne, birçok vatandaş güvercinleri beslemekten büyük bir keyif alıyor.

İskenderun’da yaşayan ve emekli olan İslâhiye doğumlu İbrahim Kurtini, son 5 yıldır memleketlerindeki 8 dönümlük aileden kalma tarlanın yıllık mahsulü buğdayın, 100-200 kiloluk kısmını anne-baba ve çocuklarının hayrına sahildeki parktaki güvercinlerle paylaştığını söyledi.

Emekli olduktan sonra, kendi mahsullerinin bir kısmını güvercinlerle paylaşmaya karar verdiğini ifade eden Kurtin “Haftada 3-4 gün gelerek güvercinlere yem veriyorum. Emekliliğin tadını bu şekilde çıkarıyorum. Her geldiğimde 15-20 kilo arası buğdayla İskenderun sahiline geliyor, güvercinleri besliyorum. Onları yemlemek beni mutlu ediyor” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.