FATMA TEYZE YARIM ASIRDIR ÇOBANLIK YAPIYOR

FATMA TEYZE YARIM ASIRDIR ÇOBANLIK YAPIYOR
  • 28.12.2020 14:48 | Güncellenme: 05.07.2025 17:36
  • 0
  • 2
  • A+
    A-

Hatay’ın Hassa ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Fatma Mazı, 16 yaşından bu yana Amanos Dağları eteklerinde çobanlık yaparak ailesini geçindiriyor.

Yoluklar Mahallesi’nde 40 koyun ve keçi sahibi Fatma teyze, ayağındaki sakatlık nedeniyle çalışamayan eşi ve çocuklarına bu meslekten kazandığı para ile bakıyor.

Fatma Mazı, AA muhabirine evinin geçimini çobanlıkla sağladığını söyledi.

Henüz 16 yaşında çobanlık yapmaya başladığını anlatan Mazı, “Kocam da eskiden çobandı ancak ayağından sakatlanınca işe gidemez oldu. Ben de eskiden beri ona yardım ederdim. Kocam rahatsızlanınca işi elime aldım. Çocukluğumdan bildiğim iş bu. 5 çocuğumu çobanlıktan kazandığım parayla büyüttüm.” dedi.

Gününün büyük kısmını Amanos Dağları eteklerinde hayvanlarını otlatarak geçirdiğini dile getiren Mazı, bu yaşına rağmen işini severek yaptığını aktardı. (AA)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ