GÖNÜL MUTFAĞI’NDAN 5 BİN ÖĞRENCİYE KAHVALTI İKRAMI

GÖNÜL MUTFAĞI’NDAN 5 BİN ÖĞRENCİYE KAHVALTI İKRAMI

Yüzyılın felaketinin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde depremin ilk günlerden itibaren vatandaşlara üç öğün sıcak yemek çıkaran Gönül Mutfağı kentte 18 okulda 5.500 öğrenci için kahvaltı seti hazırlamayı sürdürüyor.

Gönül Mutfağı ekibi 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ili derinden etkileyen depremin ardından, Hatay’ın İskenderun ilçesinde sıcak yemek ve gıda ihtiyacını karşılamak için bir araya gelen gönüllü hareketini başlattı. Depremzedelerin en fazla ihtiyaç duyduğu üç öğün yemek hazırlamak üzere 10 Şubattan beri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile İskenderun Muhyiddin İbni Arabi KYK yurduna ait mutfakta yemeklerin hazırlanmasından pişirilmesine, gıda temininden lojistiğe kadar her ihtiyacı gönüllü olarak yürüttü.

KAYMAKAM DEMİRYÜREK’TEN EKİBE TEŞEKKÜR

1500 kişi kapasiteli bir öğrenci yurdunun mutfağından günde 70 bin kapasiteli bir aşevi yaratan Gönül Mutfağı’ndaki ihtiyaçları karşılayabilmek için kamu yararını gözeten bir sosyal kooperatif olarak Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifini sisteme entegre etti. Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığı ile bireysel ve kurumsal olarak mutfağa gönderilen gıda destekleriyle sıcak yemek yaptı, gıda ve hijyen kolileri hazırladı. Yemek taleplerini alabilmek için Çağrı Merkezi kurdu, yemekleri bu merkez üzerinden her gün teyit ederek şehrin farklı noktalarına ulaştırdı. 30 bölge insanını mutfağında Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla istihdam etti.

10 Şubat 2023’ten bugüne kadar 2.000’den fazla gönüllünün desteği ile yaklaşık 10 milyon kap sıcak yemeği depremzedelere ulaştırdı. Yurdun mutfağını boşaltmak zorunda kalan Gönül Mutfağı İskenderun İbrahim Çeçen vakfı Konteyner Kenti’nde çalışmalarına devam etti. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ziyaret ettiği İbrahim Çeçen vakfı Konteyner Kenti’nde Gönül Mutfağı çatısı altında toplanan gönüllülerin çalışmalarını yerinde inceledi. Yeni yerlerinde faaliyetlerine devam eden Gönül Mutfağı yetkililerinden bilgiler alan Kaymakam Demiryürek burada gönüllüler tarafından 18 okulda 5.500 öğrenci için günlük olarak kahvaltı setleri hazırlandığını, çalışmaları yerinde görmek, gönüllülere kolay gelsin demek için bir araya geldiklerini kaydetti.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.