HATAY, BİR TARİH VE KÜLTÜR BAHÇESİ

HATAY, BİR TARİH VE KÜLTÜR BAHÇESİ

Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, Hatay’ın Anavatan’a katılışının 84. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

84 yıl önce Anavatan’a iltihak eden Hatay insanı da, tüm dünyaya örnek olan sevgi, hoşgörü ve kardeşlik ikliminden aldığı güç ve inançla daha mutlu bir geleceği kararlılıkla inşa etmektedir diyen İlçe Müdürü Gülistan, yayınladığı mesajda ”Bulunduğu konum itibariyle stratejik öneme sahip bir coğrafyada bulunması sebebiyle tarihte yaşamış birçok medeniyetin zenginlik unsurlarını üzerinde barındıran Hatay, bir tarih ve kültür bahçesidir. 06.02.2023 depreminden sonra bize düşen hep birlikte Hatay’a sahip çıkarak tekrar inşa etmektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’40 Asırlık Türk Yurdu Ecnebi Elinde Esir Kalamaz’ diyerek üstlendiği Hatay meselesi, 84 yıl önce Hatay Devleti Meclisi’nin farklı kökenden 40 milletvekilinin oybirliğiyle aldığı bir kararın ardından Hatay, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ili olmayı tercih etmiştir. 84 yıl önce Anavatan’a iltihak eden Hatay insanı da, tüm dünyaya örnek olan sevgi, hoşgörü ve kardeşlik ikliminden aldığı güç ve inançla daha mutlu bir geleceği kararlılıkla inşa etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Hatay’ın Anavatan’a katılışının 84. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu milli davaya hizmet eden herkesi rahmet ve minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.