HATAY DEPREMİ BELGESELİNİN TÜRKİYE PRÖMİYERİ GÖZYAŞLARIYLA GEÇTİ

HATAY DEPREMİ BELGESELİNİN TÜRKİYE PRÖMİYERİ GÖZYAŞLARIYLA GEÇTİ

Hatay Depreminin 6. ayında ve 17 Ağustos Marmara Depreminin 24. Yıl dönümünde Mersin’de yapılan 6 Şubat 4.17 belgeselinin prömiyerinde başta yönetmen Prof. Dr. Sedat Cereci olmak üzere tüm katılımcılar gözyaşlarına boğuldu.

Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Antakya’nın deprem öncesi ve deprem sonrası görüntüleriyle birlikte 6 Şubat Hatay depremini yaşayan depremzedelerin acı anılarıyla kuruladığı belgeselin ilk gösterimi 17 Ağustos akşamı Mersin’de İçel Sanat Kulübün’de yapıldı. Çoğunluğu Hataylı depremzedelerden oluşan izleyicilerin gösterimde ağladığı görüldü.

Hatay Hayat Ağacı Derneği, Necla Daloğlu, Hataylı gazeteciler Talip Köleoğlu, Murat Mutlu, Mehmet Gürkan, Cemil Yıldız, Mithat Öztürk ve Muhammed Ali Çayırcık’ın katkılarıyla hazırlanan belgeselin kurgu operatörlüğünü Samet Atıcı’nın yaptığı belirtildi.

Deprem Belgeselini izleyenler arasında yer alan Çevre Aktivisti Selda Asker yaptığı açıklamasında:”İçel Sanat Kulübünde çok anlamlı bir etkinliğe katıldım. Değerli hocamız Prof. Dr. Sedat Cereci’nin hazırladığı “6 Şubat 4:17  Hatay Deprem Belgeseli’ni o kara kıyamet gecesini bir kez daha yaşayarak, gözyaşları içerisinde izledim.  Her taşına, her sokağına, Asi Nehrine, havasına, ağacına, tarihine gönül verdiğim, uğruna senelerce çok mücadele ettiğim kadim Antakyamı belgeselde yıkık, virane, enkaz altında, molozlar içinde izlemek İçimi çok acıttı. Belgeselde tek tek dostlarım, tanıdıklarım yaşadıkları felaketi anlatıyorlardı. Evladından, torunundan umudunu kesip mezarlarını kazan en azından cenazelerini bulayım deyip aylarca o boş mezar için cenazesini bekleyen bir annenin dramınamı ağlayayım ya da her gün alışveriş yaptığı fırının olduğu apartmanın ilk katlarının çökünce aşağıdaki fırında hala alevleri gören ve sonradan öğrendiğine göre o apartmandakilerin yanan fırına düşüp  can verdiğini anlatan arkadaşımızın yaşadıklarına mı ağlayayım… Her birimizin yaşadığı ayrı bir hikaye hayatımızdan silinmeyecek en derin yara. Dünyada üç farklı ülkede gösterime giren ve Hatay’ın sesi olan bu belgeseli hazırlayan Sedat hocama çok teşekkür ediyorum. Deprem gerçeğini göz önüne seren çok önemli bir çalışma.Emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum.”dedi

Dünya Prömiyeri 12 Ağustosta Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılan belgeselin Ekim ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde, Kasım ayında Fransa’da ve 2024 yılında Japonya’da gösterileceği bildirildi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.