HATAY KÜLTÜR BAHÇESİDİR

HATAY KÜLTÜR BAHÇESİDİR

AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal Hatay’ın Anavatana katılmasının 82. Yıldönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Hatay’ın farklı inanç ve kültürlerin bir arada kardeşçe yaşama imkanı bulduğu özel bir il olduğuna dikkat çeken Başkan Yeşildal mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi; Hatay, tarih boyunca çeşitli medeniyetlerin yaşam alanı olmuş bir kültür bahçesidir. Dünya üzerinde varlığı bilinen büyük medeniyetlerin hayat sürdüğü ilimiz, muhteşem mazisini tarihi dokusuyla da günümüze taşımayı başarabilmiş müstesna bir vatan köşesidir. Sahip olduğu yeraltı ve yerüstü zenginlikleri, tarihin süzgecinden geçerek günümüze ulaşan medeniyet izleri, mümbit iklimi, verimli toprakları, doğal limanları ve ticaret imkanlarıyla “40 asırlık Türk yurdu” bizlerin ve bizden sonraki nesillerin gayretleri ile kalkınacaktır.

Tarihte eşine az rastlanır bir vatanperverlik ve Aziz Milletine duyduğu sadakatle 82 yıl önce Anavatan’a katılan Hatay insanı da, tüm insanlığın örnek alması gereken karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü ikliminden aldığı güçle daha müreffeh bir geleceği kararlılıkla inşa etmektedir.Bu duygu ve düşüncelerle, Hatay’ın Anavatan’a katılışının 82. yıldönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile, Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen’i ve bu milli davaya hizmet eden herkesi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm Hataylıları içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.