HATAY VALİLİĞİ’NDEN TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES ÇAĞRISI

HATAY VALİLİĞİ’NDEN TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES ÇAĞRISI

Bu yıl ‘Türkiye Yüzyılına Nefes ”temasıyla kutlanacak olan 11 Kasım (Bugün) Milli Ağaçlandırma Günü’nde Hatay’da ağaç dikim alanları belirlendi.

Orman Genel Müdürlüğü aracılığıyla 11 Kasım’da, 81 ilde 1023 noktada düzenlenecek programlarda binlerce vatandaşın katılımıyla milyonlarca fidan toprakla buluşturulacak. Bu kapsamda Hatay’da Vali Rahmi Doğan’ın il genelinde start vereceği ağaç dikme töreni  11 Kasım 2022 (Bugün) saat 10.30’da Karlısu Mahallesi Gölet’in üstünde gerçekleşecek.

15 İLÇEDE EŞ ZAMANLI GERÇEKLEŞECEK

Hatay’ın 15 ilçesinde belirlenen 15 noktada eş zamanlı olarak düzenlenecek törenlerde, en fazla fidan orman yangınlarından en fazla etkilenen İskenderun ve Belen’de toprakla buluşturulacak. İskenderun’da İSTE ile Belen’de Cephanelik mevkiinde ayrı ayrı 5 bin adet, Arsuz’da Kale –  Antakya Kisecik lokasyonlarında 2 bin adet, Kırıkhan Karataş Mesire yeri, Kumlu Stadyum ve orta refüj ile Defne Ballıöz’de biner adet fidan dikilecek.

OGM HATAY: HAZIRIZ

Orman Genel Müdürlüğü’nden Türkiye’ye yapılan çağrıda, “Gelin bu hikayeye kulak verelim. Bugün güneşle yeşerip, yağmurla serpilen her bir fidan yarın bu hikayeyi anlatacak. Nice canlara ev sahipliği yapan ormanlarda hikayeler destanlaşacak. Diktiğimiz fidanlar, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde Türkiye Yüzyılına Nefes olacak. 11 Kasım (Bugün) Milli Ağaçlandırma Günü’nde “Türkiye Yüzyılına Nefes” olmak için hazırız” denildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.