HATAY’DA 2 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

HATAY’DA 2 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Cumhuriyetin 100. Yılı Anısına 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı Kuruldu

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’nın  himayeleri ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda 2019 yılında başlatılan “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında Ülkenin 81 ili ve 922 ilçesinde eş zamanlı olarak etkinlikler düzenlendi.11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü münasebetiyle “Geleceğe Nefes / Cumhuriyete Nefes” sloganıyla Cumhuriyetin 100. yılı anısına, ülkemizin 2023 farklı bölgesinde milyonlarca fidan dikilerek her ilimizde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları kuruluyor.

Bu vesileyle Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın katılımıyla Antakya ilçemizin sınırları dahilinde olan Gülderen mevkiinde fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Yardımcıları, il protokolü, il kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.Fidan dikme etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, doğal çevrenin tüm unsurlarıyla bir bütün olduğuna vurgu yaparak “İnsan olarak sadece kendi varlığımızın idamesi için değil, tabiattaki bütün canlıların korunması ve yaşatılması için de büyük bir sorumluluk taşıyoruz.

Ağacından kuşuna, börtü böceğinden akarsuyuna, atmosferine kadar çevrenin bir bütün olarak korunması gerektiğinin farkındayız.” dedi.Asrın afetinde doğal çevrenin de zarar gördüğünü hatırlatan Hatay Valisi Mustafa Masatlı şunları kaydetti: “Acımızı hafifletmek, daha yeşil bir Hatay’ı inşa etmek adına buradayız. Bugün hep birlikte binlerce fidanımızı, şehrimizin bereketli topraklarıyla buluşturarak 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’mızı kurmuş olacağız. Diktiğimiz fidanlarla birlikte umutlarımız büyüyecek; bu vatana, bu şehre ve insanımıza olan sevdamız büyüyecek. Bu, yaralarımıza merhem olabilecek tarifi imkansız bir mutluluk.”

Masatlı, “Türkiye Yüzyılı’nda anlatılacak tohumdan fidana fidandan, ağaca; ağaçtan, ormana evrilen hep birlikte güzel bir hikâyemiz olacak.” diyerek 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’mızın ilimize ve ülkemize hayırlı olsun temennilerinde bulundu. Daha sonra Valimiz ve beraberindekilerin de katılımıyla binlerce fidan toprakla buluşturuldu, herbir fidana büyük bir sevinç ve umutla cansuyu verildi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.