HATAY’DA ARTÇILAR İKİ YIL DAHA SÜRECEK

HATAY’DA ARTÇILAR İKİ YIL DAHA SÜRECEK

Türkiye, 6 Şubat’taki depremlerin etkilerini atlatmaya çalışırken, Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki’den yeni ve endişe verici uyarılar geldi. Moriwaki, özellikle Marmara Bölgesi, İstanbul ve İzmir’i işaret ederek, “Tehlikeli! Hazır olmak lazım” dedi.

Moriwaki, bir yapı kimyasalları firmasının düzenlediği ‘Yeniden Hep Birlikte Ayağa Kalkıyoruz’ mottosuyla gerçekleştirilen deprem konulu seminerler kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerini gezmekte. Hatay, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya gibi illerde düzenlenen seminerlerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Moriwaki, özellikle İzmir, Marmara Bölgesi ve İstanbul’a dikkat çekti.

Özellikle Hatay ve Kahramanmaraş bölgelerinde artçı depremlerin iki yıl kadar devam edebileceğini belirten Moriwaki, “Karlıova, Bingöl, Muş, Bitlis ve Van bölgesinde dikkatli olmak lazım.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türkiye genelinde Marmara Bölgesi ve İzmir’de deprem olabileceği uyarısını yaptı.

Türkiye’nin her an deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu belirten Moriwaki, hükümet, belediyeler, okullar, şirketler ve ailelerin bir araya gelip hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti. “Bu konuda yardım etmek için hazırım.” diyen uzman, gelecekte olası bir depreme karşı şimdiden önlemler alınması gerektiğini sözlerine ekledi. Moriwaki’nin uyarıları, Türkiye’nin deprem riski taşıyan bölgelerinde acil önlemler alınması gerektiği ve toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiği yönünde dikkat çekiyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.