HATAY’DA MOBİLYACILIK EĞİTİMİ BAŞLIYOR

HATAY’DA MOBİLYACILIK EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Antakya Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar, mobilya döşeme dikiş elemanı mesleki eğitim programının yakında başlayacağını açıkladı.

Başkan Yapar, Danimarka Mülteci Konseyi, Hatay Valiliği ve Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği işbirliğindeki proje kayıtlarının başladığını ve kayıtların alınmasının ardından 1 yıllık eğitim sürecinin başlayacağını belirtti.

Başkan Yapar, proje ile ilgili açıklamasında; “Danimarka Mülteci Konseyi, Hatay Valiliği ve Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği işbirliğiyle, Hatay ilinde mesleki eğitim ve istihdam projesi için kayıtlar başladı. Proje detayları şu şekildedir:

Proje süresi: 1 yıl.

Uygulama yeri: Hatay- Antakya.

Mesleki Eğitim konusu: MOBİLYA DÖŞEME DİKİŞ ELEMANI. Proje, 3 aylık bir mesleki eğitim ile başlayacak ve kursiyerler eğitim sonunda resmi sertifika alacaklardır. Eğitim süresi boyunca kursiyerlere, katılımlarına bağlı olarak, günlük 50 TL cep harçlığı ödenecektir. Bunun yanında, mesleki eğitim boyunca öğle yemeği ve ulaşım bedeli DRC hizmet sağlayıcısı tarafından karşılanacaktır.

Mesleki eğitimin tamamlanmasının ardından, kursiyerler özel sektörde dokuz ay süre ile istihdam edilecektir. Kursiyerler çalışma izni alınarak, kayıt altına alınarak asgari ücretli ve SGK’lı olarak istihdam edilecektir.

Başvuru koşulları: 18-60 yaş arasında olmak. (Fiziksel olarak uzun süre çalışabilecek olanlar tercih edilecektir)

Hatay ilinde ikamet ediyor olmak.(Hatay valiliği tarafından verilmiş geçici koruma kartına sahip olmak.)

Okul çağında veya üniversite öğrencisi olmamak. (Son sınıf öğrencileri, düzenli katılımı vaat etmeleri halinde Kabul edilebilir)

Kayıtlı bir çalışan veya kendine ait bir iş yeri olmamak.

Mobilyacılık mesleğine ve faaliyetlerine ilgi duymak.

Geçici koruma altındaki Suriyeliler, Türk vatandaşlığına haiz Suriyeliler ve Türk vatandaşları bu projeye kayıt olma hakkına sahiptir.

Tüm katılımcılar, iş sözleşmesinin sonuna kadar bu projeye katılımlarını teyit etmek adına bir taahhüt sözleşmesi imzalayacaktır” ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.