HATAY’DA SU BEDAVA OLACAK MI?

HATAY’DA SU BEDAVA OLACAK MI?

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla, içme suyunun altı ay süre ile bedava dağıtılması karara bağlandı, ancak karar da “ hukuken uygun olduğu takdirde,” bir ibare yer alıyor. Söz konusu meclis kararını belediyecilik konusunda uzman kişilere sordu. Ve aldığımız cevap “mümkün değil” şeklinde oldu. Şehirlerde  su fiyatlarını belirleme yetkisinin belediye meclislerinde olduğunu yani zam yapma ve indirim yapma yetkisinin belediye meclislerine verildiği ama bedava su dağıtma yetkisinin hukuken mümkün olmadığını ifade ettiler. Öte yandan konu ile ilgili olarak görüş belirten bazı hukukçularda suyun bedava verilmesinin imkansız olduğunu belirterek “ meclis suyun metre küpünü elli kuruş yapabilir buna yetkisi var ama bedava su dağıtma yetkisi bulunmuyor dediler. 

ÖYLEYSE HBB MECLİSİ BU KARARI NEDEN VE NİÇİN ALDI?

Suyun elde edilmesi ve dağıtılması için belli bir kamu harcaması yapıldığına işaret eden deneyimli belediyeciler “dolayısıyla kamu maliyeti ile elde edilen suyun meclis kararı ile bedava dağıtılmasının mümkün olmadığını ifade ettiler. Bu konuda daha önce açılmış hukuki davalar bulunduğuna işaret eden  uzmanlar “İzmir de dikili belediyesi bir süre önce suyu bedava yapmıştı ancak Belediye Başkanı hakkında dava açılmış ve karar iptal edilmişti. Dediler. Haber: Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.