HAYZARAN, “EĞİTİMDE NORMALLEŞME ZOR GÖRÜNÜYOR”

HAYZARAN, “EĞİTİMDE NORMALLEŞME ZOR GÖRÜNÜYOR”

Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Av. Murat Hayzaran, eğitimde mevcut sorunların çözümlemesi halinde normalleşmenin zor göründüğünü belirtti.
Hatay gibi deprem bölgelerinde şartların zor olmasından dolayı Öğretmenler ve öğrenciler için şartların zorlayıcı olduğunu kaydeden Hayzaran, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24 Nisan 2023 tarihinde yani bu gün Hatay ve Adıyaman’da da merkez ve tüm ilçelerde eğitim öğretimin başlaması kararı alındığı duyurulmuştu. Hepimiz çocuklarımızın eğitiminin aksamamasını, hayatın normalleşmesini elbette çok istiyoruz. Ancak deprem bölgesinde halen yaşam koşulları çok ağır. Bu haliyle gerek öğretmenlerimiz gerekse öğrencilerimiz için normalleşmek çok zor görünüyor.
Öncelikle şu soruları sormak gerekiyor
Deprem bölgesinde;
*Derslikler ve koşullar öğrenciler ve öğretmenler için güvenli ve yeterli mi, ders başı yapılabilmesi için öğretmen ve öğrencilere uygun ve güvenli koşullar oluşturuldu mu?
*Ders başı yapılabilmesi için yeterli sayıda öğretmen var mı?
*Öğretmenlerimizin barınma sorunu çözüldü mü?
*Öğretmenler ve öğrenciler için sağlık ve hijyen kurallarına uygun, güvenli yaşam koşulları oluşturuldu mu?
*Öğretmenleri normalleştirmek için hangi destekler sunuldu, öğretmenlerimize materyal ve teknolojik araçlar desteği sağlandı mı? Sadece bir kaçını saydığım sorunlar ile daha bir çok temel sorun çözülmeden yapılacak çalışmalar öğrencilerimiz açısından verimli olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.