HBB'DE İŞLER KARIŞIK! İDDİALAR YUTULUR CİNSTEN DEĞİL!

HBB'DE İŞLER KARIŞIK! İDDİALAR YUTULUR CİNSTEN DEĞİL!

Danıştay 1. Dairesi Esas No: 2019-1468 ve 2019-1720 Nolu kararı ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Genel Sekreter Nihat Tazeaslan, eski Hatay Büyükşehir Belediye Yöneticileri Gökhan Yıldırım, Ömer Uzun, Orçun Kılıçoğlu’nun yaptıkları ihalelerde ve mal alımlarında yaptıkları yolsuzluklardan dolayı Cumhuriyet Savcılığı tarafından haklarında dava açılmasına karar verildiği ileri sürüldü. Daha önce Metin Açık’ı yolsuzluk yaptığı iddiası ile görevden alan HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın Metin Açık’a yeniden görev vermesi akıllarda soru işaretine neden oldu.

Mülkiye Başmüfettişlerinin hazırladıkları raporlarda birden fazla ihale ve mal alımında yolsuzluk yapıldığını belirtmiş ancak yapılan itirazlar sonucu Danıştay 1. Dairesi söz konusu itirazları reddederek HBB Başkanı Lütfü Savaş başta olmak üzere diğer isimlerin hakkında soruşturma açılması için Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı olarak iletmiş bulunuyor. Hatay gündemine bomba gibi düşen karar hakkında CHP’li HBB Başkanı Lütfü Savaş ve diğer isimlerin nasıl bir açıklama yapacakları merak konusu oldu.  Haber: M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.