İRAP TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İRAP TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında (İRAP) İl Afet Risk Azaltma Planı Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı toplantı salonunda, ilimizde afet risklerini tanımlamaya ve azaltmaya yönelik hedef, strateji ve eylemleri belirlemek amacıyla toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Rahmi Doğan,” Yakın bir tarihte Elazığ ile İzmir illerimizde gerçekleşen depremler, sel ve afetler artık neredeyse hayatımızın bir parçası olmaya başladı ve bunlarla birlikte yaşayacağız gibi gözüküyor dolayısıyla deprem kuşağı içerisinde yer alan bir ülkeyiz ve il olarak da deprem ve afetler bizi fazlasıyla ilgilendiriyor. Tarihe baktığımızda Hatay da Antakya merkezde meydana gelen depremler çok büyük ölçekte ve yıkıcı olmuş bu sebeple bizim de depremden önce hazırlıklı olmamız gerekir.  İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylunun başkanlığında özellikle İstanbul’da birkaç yıldır çalışmalar yürütülüyor ve yine riski yüksek olan illerde de ciddi çalışmalar var. Aslında bakarsanız bu yüksek riskli illerden bir tanesi de Hatay. Şöyle bir haritaya baktığımızda bulunduğumuz konum gerçekten sıkıntılı gözüküyor. Bunu zaman zaman yaşanan 4-5 şiddetindeki depremlerde hissediyoruz. İçişleri Bakanlığı bu yılı “Afet Eğitim Yılı”  olarak ilan etti ve bunun üzerine yoğunlaşalım isteniyor. Her yıl için bir afet planı hazırlanacak ve bu çerçevede neler yapmamız gerektiği üzerinde istişare edeceğiz. İl Afet ve Acil Durum Müdürümüz Ercan Akar biraz sonra bir sunum yapacak ama burada Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Üniversitelerimiz ve diğer kamu kurumlarından arkadaşlar bulunuyor, bu konu önemsensin istiyoruz. Deprem konusu sonraya bırakılacak bir konu değil bu gerçekten ciddi bir konu. Burada kentsel dönüşümler, depremden önce, deprem esnasında ve depremden sonra yapılması gerekenler var. Bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla çok kapsamlı bir konu ve çok ciddi emek verip, zaman harcayıp bunun üzerine kafa yormamız gereken bir konu. Bu toplantı sadece bir başlangıç, bundan sonra da devamı gelecek. Oturup konuşacağız, konuşmaktan ziyade yapılacak olan çalışmalara ve yapılması gerekenlere birlikte karar vereceğiz.” dedi.

Toplantı AFAD İl Müdürü Ercan Akar’ın, “İl Afet Risk Azaltma Planı’” bilgilendirme sunumunu ile devam etti. Akar sunumunda, İl Afet Risk Azaltma Planlarının hazırlanması ve uygulanmasıyla; şehirlerde güvenli bir yaşam sağlamak, afetlerden dolayı oluşabilecek can ve mal kayıplarını azaltmak ve önlemek, kaynakların etkili kullanımını sağlamak, paydaşlar arasında işbirliğini artırmak, afet sırasında müdahale ve afet sonrasında iyileştirme için yapılan harcamaları azaltmak ve afet riski bilincini oluşturmanın amaçlandığını ifade etti.

Toplantı karşılıklı görüş ve önerilerin değerlendirilmesiyle son buldu.

Toplantıya Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili İkmal Yarbay Ahmet Kırgız, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tolga Depçi, Vali Yardımcıları Yusuf İzci ve Eyyüp Batuhan Ciğerci, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Afet ve Acil Durum(AFAD) Müdürü Ercan Akar, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.