KIZILAY’DAN İFTARDA 2500 AİLEYE SICAK YEMEK

KIZILAY’DAN İFTARDA 2500 AİLEYE SICAK YEMEK

Türk Kızılayı İskenderun Şubesi, Ramazan ayı boyunca sürdürecekleri, ihtiyaç sahibi 2 bin 500 aile için her gün iftarlık sıcak yemek pişirip, dağıtımına başladı. Hayırseverlerin yardım ve destekleri ile ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşan Kızılay, bu misyonunu, Ramazan ayında daha da arttırarak devam ettiriyor. Gıda paketleri, bebek malzemeleri, hijyen ürünleri, kıyafet dağıtımını 12 ay 365 gün sürdüren Kızılay İskenderun Şubesi, Ramazan ayı nedeniyle de 3300 kişiye iftarlık sıcak yemek dağıtmaya başladı.

Yemek dağıtımında bizzat görev alan Türk Kızılayı İskenderun Şube Yöneticisi Seden İlhan “Ramazan ayı boyunca her gün 13-15.30 saatleri arasında Kızılay Şubemizden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtıyoruz. Kaplarını kendileri getiriyorlar. Getirmeyenlere bizler kendi kaplarımızla yardımcı oluyoruz. Bir ay boyunca her gün 3300 kişiye sıcak yemek dağıtacağız. Bunun yanında et konservesi, kıyafet yardımı, bayramlıklarımız bunlarla da vatandaşlarımızın yanlarında oluyoruz. Dört senedir yemek dağıtımında bende görev alıyorum. Artık hepimiz birbirimizi tanıyoruz, aile gibi olduk vatandaşlarımızla. Her gün geliyorlar, kaplarıyla yemek alıyorlar, teşekkürlerini sunuyorlar Allah razı olsun onlardan da. Onlar mutlu, biz mutlu, bu şekilde devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Her yıl olduğu gibi bu ramazanda da çeşitli yardımların devam ettiğini dile getiren Türk Kızılay İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri ise “Amacımız her zaman olduğu gibi Ramazanda da insanlarımızın yanında yer almak, bayramlık ve birçok kalemde halkımıza yardımcı ve destek olmak” dedi.

Ramazan ayının öncesinde başlamış oldukları çalışmalara aralıksız devam ettiklerinin altını çizen Başkan Sivri “2022 Ramazan ayında yönetimimizin almış olduğu karar gereğince; 2460 adet Kavurma, 10 bin parça Bayramlık Kıyafet,  4000 adet Hijyen Kiti, 80000 adet Neskafe üçü bir arada, 800 aileye Gıda Yardımı (koli) dağıtımına başladık. Ramazan boyunca ihtiyaç sahibi halkımızı zor günlerinde yalnız bırakmada yanlarında olmaya devam edeceğiz. Ayrıca Şubemizdeki Aşevinden her gün 2500 aileye İftar yemeği hazırlanıp dağıtımı yapılıyor” diye konuştu. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.