KURBAN DERİLERİ DERİ SANAYİSİN %20’SİNİ KARŞILIYOR

KURBAN DERİLERİ DERİ SANAYİSİN %20’SİNİ KARŞILIYOR

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken Kurban Bayramında kesilen hayvanların derileri deri sanayimizin yaklaşık yüzde 20’sini karşıladığına dikkat çekerek derinin ziyan, hayvanın heba olmaması için vatandaşlar eğer kendi kesecekse kaliteli bıçaklar kullanmalı, kendi kesmeyecek ise işin ehli kasap esnafımıza güvenmeli dedi.

Kurban vecibesi iyi kasap ve kaliteli bıçakla yerine getirilir diyen TESK Genel Başkanı Palandöken, yaptığı açıklamada “Piyasada her fiyata bıçak bulmak mümkün. Özellikle Uzak Doğudan gelen bıçaklar çok ucuz fiyatlara satılıyor fakat kalitesi de o oranda düşük oluyor. Bazen de saplarının da kalitesiz olması yüzünden vatandaşların çeşitli şekilde yaralanmasına sebep oluyor. Bıçak alırken daha uygun fiyatlı diye kalitesiz bıçaklar alınmamalı. Kurban kesme vecibesinin en doğru şekilde yerine getirilmesi için kullanılan bıçak kadar tercih edilen kasap da çok önemli. Kurbanda eti daha verimli kullanmak için doğru kesim teknikleri bilen kasap esnafımız tercih edilmeli. Çünkü etin doğru şekilde kesilmesi eti daha lezzetli kılarken, etin saklama ve tazelik süresini artırır. Ayrıca israfın da önüne geçer.

Kurban derisinin kaliteli ve işlenebilir olması için kesim işleminin özellikle usta kasaplar tarafından gerçekleştirilmesine ve derinin zarar görmemesine özen gösterilmelidir. Ayrıca deriler kesim sonrası hızlı bir şekilde temizlenmeli ve tuzlanmalıdır. Doğru kesilen ve saklanan derilerin kalitesi de artar. Deri sanayimiz için bu noktada bu derilerin önemi büyük. Bu derilerle ayakkabı, çanta, ceket, cüzdan, kemer gibi çok sayıda ürünün ihraç edilmesiyle döviz girdisi sağlanıyor.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.