KUTSAL HAVARİLER KİLİSESİ, TARİHE IŞIK TUTACAK

KUTSAL HAVARİLER KİLİSESİ, TARİHE IŞIK TUTACAK

Arsuz Kaymakamı Arpaçiftlik Mahallesi´nde bulunan Kutsal Havariler Kilisesi´ nde bu yıl düzenlenen kazı çalışmalarının sonlandırıldığını, bu yıl da geçmişe ışık tutacak bulgulara ulaşıldığını belirtti. Kazı alanını Belediye Başkanı Asaf Güven, Hatay Müze Müdürü ve kazı başkanı Ayşe Ersoy ve kazı koordinatörü Ömer Çelik ile mimar ve teknik personel ile birlikte ziyaret eden Kaymakam Sarı, Geç Roma olarak bilinen Bizans Dönemine ait çeşitli mozaik figürlerin, mezar ve şapel gibi çeşitli yapı ve kalıntılarla alanın açık hava müzesine dönüştürülebileceğini kaydetti. Bölgenin Arsuz´un cazibesini bir kat daha arttıracağını ifade eden Sarı, çalışmalar hakkında kazı başkanı ve ekibinden bilgi aldı.

İlçe sınırlarında çok sayıda kültürel mirasın bulunduğunu, bunların gün yüzüne çıkarılması için imkanlar ölçüsünde çeşitli çalışmaların yapıldığını kaydeden Kaymakam Sarı, bu çalışmalara gerek bakanlıklar düzeyinde takip edilmesi gereken hususlarda gerekse de yerel düzeyde çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde tüm kamu kurumları ile birlikte destek olduklarını ifade etti. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.