MEDENİYETLER KOROSUNDA GELENEKSEL KADİR GECESİ İFTARI

MEDENİYETLER KOROSUNDA GELENEKSEL KADİR GECESİ İFTARI

Asrın felaketi sonrasında sahne aldığı konserlerde adeta depremzedelerin sesi olan Antakya Medeniyetler Korosu Kadir Gecesi geleneksel iftar programı yoğun katılımla gerçekleşti.

Alina Kır Bahçesinde gerçekleşen iftar programına Ak Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Adem Yeşildal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Mazmanoğlu,Antakya Medeniyetler Korosu üyeleri ve aileleri katıldı.

Zemzem suyu ve hacı hurması ile açılan orucun ardından yapılan dualarda deprem bölgesinin yeniden ayağa kalkması vurgusu vardı.

Antakya Medeniyetler Korosu Başkanı Yılmaz Özfırat yaptığı konuşmasında “Bizler farklı din ve mesheplerin üyeleri olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz kadir gecesi iftar programını geçtiğimiz yıl yapamamıştık. Bölge olarak, şehir olarak, koro olarak acımız çok büyüktü. Şükürler olsun ki bu yıl kıymetli protokolümüz, koro üyelerimiz ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirdik. Bu lokmayı paylaşmanın değerini bizler 6 Şubat depreminde öğrendik.Herşeyimiz vardı ama iki dakikada maalesef hepsini kaybettik. Bu şehir bugüne kadar bize adını verdi. Şimdi şehre bizim adımızı verme, şehri tekrar sahiplenme zamanı.Bu mübarek gecede dualarımız şehrimizin yeniden ayağa kalkması doğrultusunda oldu. Başta protokol üyelerimiz olmak üzere iftar programımıza katılım gösterip bizleri onurlandıran herkese teşekkür ediyoruz ve depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımız ile koromuzun kaybı olan 7 canımızı saygı ve özlemle anıyoruz.” dedi.Koro üyesi Celal Kısacık tarafından gecenin finalinde seslendirilen muhteşem Barak havası eser salonda duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.Antakya Medeniyetler Korosu Kadir Gecesi geleneksel iftar programı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.