MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı: 2020 BÜTÇESİNDEN HATAY’A NE TÜR YATIRIM YAPILACAK?
2020 Yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin 7’nci maddesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi ve Grubu adına TBMM Genel Kurulunda konuşma yaptı.
2020 Yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin 7’nci maddesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi ve Grubu adına TBMM Genel Kurulunda konuşma yaptı.
2020 Bütçesinden Hatay’a Ne Tür Yatırım Yapılacak diye soran MHP Milletvekili Kaşıkçı, açıklamasına şöyle devam etti: 2020 yılının bütçesi konuşuluyor, şimdiden Allah hayırlı uğurlu etsin ama ben inanıyorum ki bu sıralarda oturan birçok milletvekilimiz “Acaba 2020 yılı bütçesinden kendi illerimize ne düşecek?” diye de böyle bir hesap içerisine girmiştir. İşte, o hesabı yapan milletvekillerinden biri de benim. “Acaba 2020 yılında Türkiye’nin bütçesinden Hatay’a ne tür yatırımlar yapılacak?”
Suriye’nin sözde bir Dışişleri Bakanı var. Canı sıkıldığı zaman ara ara televizyonlara çıkıyor veya gazetelere demeç vermek suretiyle Hatay’ın Suriye’nin bir parçası olduğunu ifade etmek için canhıraş bir uğraş içerisinde. İşte, bunu, Hatay’ı kendi ülkesinin bir parçası gibi göstermeye çalışan Suriye’nin sözde Dışişleri Bakanına, buradan, Hatay ilinin bir Milletvekili olarak bir tavsiyem var. Hatay, bedeli ödenmiş ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir parçası hâline gelmiştir.
Bu sözde iddiasını sık sık dile getiren zavallıya şunu hatırlatmak isterim ki dün Altınözü Küncülü Boğazı’nı, Antakya Hükûmet Binası’nı, Amik Ovası’nı, Belen Geçiti’ni, İskenderun Körfezi’ni, Dörtyol Karakese’yi Fransızlara ve onun paralı askerlerine dar eden Kara Mehmet Çavuşların, Kara Hasan Paşaların, Ayşe Fitnat Hanımların, Tayfur Sökmenlerin torunları bugün de Hatay’da diri ve Allah’a şükürler olsun, ayaktadır.
KAŞIKÇI BELEDİYELERİN BORÇLARININ ÖDENMESİ KONUSUNDA
YENİ BİR FORMÜL ÖNERDİ
Bir kere, evvela başta ifade etmek isterim ki Sayın Bakanın çalışmalarını yakından takip ediyor ve takdir ediyoruz. Hazır, Sayın Bakanımızı buradayken seçim bölgem Hatay’la ilgili yapılması acil olan konuları da burada ifade etmek isterim ancak Hatay’a girmeden önce sizlerle paylaşmak istediğim bir husus daha var.
Hatay’la ilgili çeşitli zamanlarda belediye başkanlarımızla birlikte sizi ziyaret gelip birtakım taleplerde bulunuyoruz. Teşekkür ediyorum, getirdiğimiz taleplerin birçoğuna da olumlu yanıt veriyorsunuz.
Hatay’daki belediyeler, bu Suriye meselesinin başlamasından önce mevcut 1,5 milyonu aşan nüfusuyla zaten altyapı sağlama noktasında birtakım problemler ve sıkıntılar yaşarken bugün bu 1,5 milyon nüfusun üzerine, Suriye’de yaşanan meselelerden dolayı yaklaşık 500 bin Suriyeli daha gelip ilave oldu.
Hatay’a karşı bir pozitif ayrımcılık talep ediyoruz. Bugün Türkiye’de yaşayan 4 milyon Suriyelinin neredeyse sekizde 1’ine Hatay ilimizde biz ev sahipliği yapıyoruz dolayısıyla bunu istemenin de son derece doğal olduğunu düşünüyorum. Biz Hatay’da belediyelerin kesintilerini her aydan iki ayda bire çevirebilirsek eğer, belediye başkanlarımızın elleri de altyapı konusunda, vatandaşa hizmet götürme konusunda son derece rahatlayacaktır diye düşünüyorum.
TAŞ OCAKLARININ BOŞALDIĞI ALANLAR AĞAÇLANDIRILMALI
İskenderun şehrinin sırtını dayadığı dağ, taş ocakları yüzünden o görüntü -üzülerek söylüyorum ama- son derece bozuldu. Şimdi, araştırdığım kadarıyla taş ocaklarının işletme süresi bittikten sonra, bu taş ocaklarının yeniden yeşillendirilmesiyle ilgili bir çalışma var. Ancak bu maden şirketleri bu taş ocaklarında sürelerini bitirdikten sonra çekip gitmişler. Bu konuda bize destek vermenizi istiyoruz. Bu işletmesi biten taş ocaklarının tekrardan yeşile dönmesi için bir mücadele verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Seçim bölgemize gittiğimiz zaman, tarım şehri olan illerimizin milletvekillerinin karşılaştığı en büyük problemlerden bir tanesi… Bütçe bittiği zaman Hatay’a gideceğiz, gittiğimiz zaman çiftçimiz bizden haber bekliyor.
Bekledikleri haber de çok basit, Ziraat Bankasınca çiftçinin borçlarının ertelenmesi. Buradan Ziraat Bankası yöneticilerine sesleniyorum: Lütfen bırakın şu Simit Sarayıyla uğraşmayı, çiftçinin size olan borçlarını acaba nasıl taksitlendirebiliriz, bunun üzerine yoğunlaşın.
Desteklemeyle ilgili bir beklentisi var çiftçilerimizin; 80 kuruş çok düşük oldu. HABER MERKEZİ