NACİ GÖRÜR’ DEN İLGİNÇ AÇIKLAMA

NACİ GÖRÜR’ DEN İLGİNÇ AÇIKLAMA

Prof. Dr. Naci Görür, bir sempozyumda depremlerin dünya için önemine vurgu yaparak ilginç açıklamalarda bulundu. Depremlerin varlığının doğanın bir parçası olduğunu ve aslında bereket getirdiğini söyledi. Hatta, depremlerin olmaması durumunda dünyanın ölü bir gezegen haline geleceğini ve yaşamın olmayacağını ifade etti.
Görür, Türkiye’nin 23 ilinin fay hatları üzerinde bulunduğunu ve bu durumun yetkililer tarafından yeterince bilinmediğini dile getirdi. Fay hatlarının, insanlara bereket getiren yerler olduğunu çünkü bu bölgelerde sıcak su, soğuk su gibi doğal kaynakların bol olduğunu, tarım için uygun toprakların bulunduğunu ve insanların bu bereketten yararlanmak amacıyla o bölgelere yerleştiklerini açıkladı.
Ancak, fay hatlarının bu bereketi getirirken aynı zamanda deprem riski taşıdığını da belirtti. Bu noktada, depremlerden korkmanın normal olduğunu ancak depremlerin durması için dua etmemek gerektiğini vurguladı. Bunun yerine bilimsel bilgi ve uygun önlemler alınması gerektiğini söyledi.
Görür, ülke genelindeki fay hatlarının belli bir ölçüde yüklendiğini ve bu durumun dikkatle takip edilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle yetkililerin bu konuda daha bilinçli ve önlem odaklı hareket etmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, belediye başkanları ve diğer yetkililerin kentin alt ve üst yapısıyla ilgili bilgi sahibi olmalarının ve buna göre tedbir almalarının önemine değindi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.