ÖNEMLİ OLAN ÇÖZÜMÜ KÖKTEN KAVRAMAKTIR!

ÖNEMLİ OLAN ÇÖZÜMÜ KÖKTEN KAVRAMAKTIR!

PROF. DR. NACİ GÖRÜR, “DEPREM NE ZAMAN OLACAK? KAÇ BÜYÜKLÜKTE OLACAK? SORULARI ÜZERİNE AÇIKLAMA YAPTI

Deprem açıklamalarıyla gündem olan Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla isyan etti.
Prof. Dr. Naci Görür’den ülkemizde yaşanan depremlerle ilgili açıklamalarıyla gündem oluyor.
Görür, geçtiğimiz hafta Hakkari ve Tunceli’de yaşanan depremlerin ardından da fay hattının kırılabileceğini belirterek 7 ve üzeri deprem oluşturmaya hazır olduğunu söylemişti.
Görür, geçtiğimiz hafta Hakkari ve Tunceli’de yaşanan depremlerin ardından da fay hattının kırılabileceğini belirterek 7 ve üzeri deprem oluşturmaya hazır olduğunu söylemişti.
Naci Görür, son olarak da Twitter hesabından yaptığı paylaşımla bu sefer kendisine sorulan sorulara isyan etti:
“Arkadaşlar daha kaçtır söyleyeceğimi bilmiyorum. Yazdım, çizdim, anlattım daha hala deprem ne zaman olacak?, kaç büyüklükte olacak? , burada olur mu? gibi soruları sorup duruyorsunuz. Önemli olan çözümü kökten kavramaktır yoksa dünyanın merkezine kendinizi koyup meseleye öyle bakarsak sorunu çözemeyiz. Doğrusu şu: Yerel yönetim ve merkezi hükümet oturur ve kentin FAY ANALİZİNİ yapar. Böylece kenti tehdid eden fay sistemleri tüm ayrıntıları ile tespit edilr. Böylece hangi fay kırılırsa kentte ne büyüklükte deprem olacak bilinir. İkinci adımda (RİSK ANALİZİ) bu deprem kentin bileşenlerine (Halk, Alt yapı, Yapı stoku, Ekosistem/Çevre ve Ekonomi) nasıl zarar verir onlar araştırılır. Üçüncü adımda ( RİSK AZALTMA) daha deprem gelmeden bu zararların azaltılması yoluna gidilir. Böylece kent depreme hazırlanır. İşte siz yöneticilerin böyle davranmalarını, yapmalarını talep edin, gözetim ve denetim yapın. Yoksa o ne olur, bu ne olur sorularıyla ne siz kurtulabilirsiniz, ne de biz çözüm getirebiliriz? Sizler büyüksünüz. En büyük gücünüz oylarınız. Sevgiyle.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.