PLAN MÜKELLEFLERİNE DİJİTAL BELGE

PLAN MÜKELLEFLERİNE DİJİTAL BELGE

Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı, ‘Plan Yapımını Yükümlenecek Müelliflerin Yeterliliği Hakkında Yönetmelik’te değişikliğe gitti.

Değişiklikle, kaliteli, güvenli yapılaşmanın sağlanması ve yetkisiz imar planı yapımının önüne geçilmesi amacıyla plan müelliflerine karekodlu ‘dijital yeterlilik belgesi’ verilecek. Bakanlığın, ‘Plan Yapımını Yükümlenecek Müelliflerin Yeterliliği Hakkında Yönetmelik’te yaptığı değişiklik, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 Değişiklikle, imar planı müelliflerine basılı plan yapım yeterlilik belgesi yerine, doğruluğu ve geçerliliği Bakanlıkça oluşturulan elektronik ortam ‘e-Plan Otomasyon Sistemi’ üzerinden teyit edilerek karekodlu ‘Dijital Belge’ verilecek. Kaliteli ve güvenli yapılaşmanın sağlanması için plan müelliflerinin yeterliliklerinin tespiti, kayıt altına alınması ve yetkisiz plan yapımının önüne geçilmesi amacıyla düzenlenen Plan Yapımı Yeterlilik Belgesi ile bürokrasinin azaltılması ve dijital Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmalar tamamlanırken, belgenin doğruluğu ve geçerliliği ise karekod ile teyit edilebilecek. Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, imar planının yapımını yüklenecek plan müelliflerinin dijital belge ile çalışmalarını yürütebileceğini bildirdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.