PROF. DR. CERECİ’NİN ‘HATAY MUTFAĞI’ BELGESELİ MAZİYE GÖTÜRDÜ

PROF. DR. CERECİ’NİN ‘HATAY MUTFAĞI’ BELGESELİ MAZİYE GÖTÜRDÜ

AKADEMİSYEN VE BELGESEL YÖNETMENİ PROF. DR. SEDAT CERECİ’NİN ‘HATAY MUTFAĞI’ BELGESELİ MERSİN’DE GÖSTERİME SUNULDU

Akademisyen ve belgesel yönetmeni Prof. Dr. Sedat Cereci’nin, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri biriminin katkılarıyla 2 buçuk yıllık bir çalışmanın sonucunda 2021 yılında tamamladığı Tennûrdan Diste Hatay Mutfağı adlı belgeselin Çarşamba akşamı Mersin Kültürhane’de yapılan gösterimde hüzünlü anlar yaşandı.

Çok kültürlü Hatay Mutfağının kültürel tarihinin anlatıldığı belgeselde yer alan eski Hatay görüntüleri, etkinliğe katılanları duygulandırıp hüzünlendirdi. Çok sayıda Hataylı depremzede ve Hatay Hayat Ağacı Derneği üyelerinin katıldığı belgesel gösteriminin Hatay’la ilgili anısı olanları da hüzünlendirdiği dile getirildi
Hatay’ın tüm etnik unsurlarının mutfak kültürünün yer aldığı belgeseldeki Antakya görüntülerinin artık yalnızca anılarda kalmasının izleyicilerle yoğun bir duygu yüküne neden olduğu bildirildi.
Gösterimden sonra izleyicilerle yapılan söyleşide Hataylıların, Antakya’nın bir an önce eskisi gibi kurulmasını ve eski medeni atmosferin yeniden yaşanmasını istedikleri belirtildi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.