SAMANDAĞ’DA SORUNLAR BİTMİYOR

SAMANDAĞ’DA SORUNLAR BİTMİYOR

“Samandağ Sahilinde Güvenlik Krizi Korkutuyor”

İlçe genelinde sorunlarla boğuşan vatandaşların stres atma mekanlarından olan Samandağ sahili bu kez de güvenlik nedeniyle vatandaşların canını sıkıyor. Samandağ Belediyesi’nin çalışmalarının yetersizliğinin yanı sıra ardı ardına oluşan sorunlar vatandaşı bezdirdi. Samandağ Turizm Yatırımcı ve İşletmeciler Derneği (SATİYAD) Başkanı Tahsin Boğday, bölge sahilinde yaşanan güven sorununa dikkat çekti ve çözüm önerilerinde bulundu. Hatay’ın Samandağ ilçesinin en gözde mekanlarından Truva Otel’in işletmeciliğini yapan ve Samandağ Turizm Yatırımcı ve İşletmeciler Derneği (SATİYAD) Başkanlığı görevini yürüten Tahsin Boğday, Hatay’da bir televizyon programında bir takım açıklamalarda bulundu. Bölgede yaşanan sahil güvenliği sorununa dikkat çeken Başkan Boğday, nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini kamuoyuyla paylaştı.

SORUN VATANDAŞ VEYA DENİZDE DEĞİL

Boğday, “14 kilometrelik sahili ve masmavi deniziyle Samandağ’ın daha çok daha fazla yatırım alması gerekiyor. Ancak, yatırım yapılmaması bir yana her sene boğulma olayları meydana geliyor. Geniş bir sahilimiz var, özellikle dışarıdan gelen vatandaşlar yüzmesi gereken alanları bilmiyor. Aslında denizden dolayı değil, yerel yönetimlerin bu konuda gerekli tedbirleri almaması nedeniyle boğuluyor insanlar. Daha fazla bilgilendirici olunmalı, toplumsal bilinç sağlanmalıdır” dedi.

Konunun çözüme ulaşması konusunda oldukça hassas davrandıklarını dile getiren Başkan Boğday, şu ifadelerle konuşmasını tamamladı: “Burada riskli bölgeler tespit edilip 4-5 adet güvenli yüzme noktası belirlenlemeli. Böylece her 3 kilometrede bir yüzülecek alanlar ayrılmış olur. Bu alanlar belirlendikten sonra tabela ve şerit yardımıyla ayrılır, yüzmeyi uygun alanlarda bir cankurtaran ve jetski hazır vaziyette bulunur. Biz bu hususu yetkililere ilettik, buradan bu çağrıyı yineliyoruz. En azından yeni sezon başlayana kadar bölge sahilindeki güvenlik sorunu ortadan kaldırılmalıdır, daha fazla canımız hayattan kopmamalıdır.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.