TRAFİK CEZALARINDA YENİ DÖNEM

TRAFİK CEZALARINDA YENİ DÖNEM

Trafik cezalarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı yeni bir karar aldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre trafik cezaları ödemelerinde 15 günlük indirim süresi 1 aya çıkarıldı. Peki, trafik cezası nasıl ödenir? Trafik cezası zaman aşımı süresi 2024 yılı için ne oldu? 2024 yılıyla birlikte trafik cezalarında fiyat artışına gidilmiş, pek çok kural ihlalinin cezası yükseltilmişti. İçişleri Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan Trafik İdari Para Cezası Düzenlenmesi’nde ve Tahsilinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği’ne göre, trafik cezalarında indirimli ödeme süresi 15 günden 1 aya çıkarıldı.

TRAFİK CEZASI NASIL ÖDENİR?

Trafik cezalarını ödemek için PTT veya anlaşmalı banka şubelerine fiziksel olarak başvurabilirsiniz. Vergi dairesine giderek ödeme yapabilirsiniz. İnternet bankacılığı uygulamalarından veya sitelerinden, İnteraktif Vergi Dairesi sitesinden ve e-Devlet üzerinden online olarak trafik cezası ödemesi gerçekleştirebilirsiniz.

İNDİRİMLİ TRAFİK CEZASI SÜRESİ

Trafik cezalarını belirlenen süre içinde ödemeniz durumunda indirimli ödeme avantajından yararlanabilirsiniz. Cezanın kesildiği gün de dahil olmak üzere 15 gün içerisinde ödeme yapılması halinde yüzde 25 oranında bir ceza indirimi uygulanıyordu. Bu süre son kararla birlikte 1 aya çıkmış oldu. Yani 2024 yılında trafik cezaları ödemelerinde 15 günlük indirim süresi 1 aya çıkarıldı. Örneğin, zorunlu trafik sigortasını yaptırmadan trafiğe çıkan bir sürücüye kesilen ceza 436 TL ise, bu ceza 15 gün içinde ödendiğinde 327 TL’ye düşer. Bu durumda, 436 TL’nin yüzde 25’i olan 109 TL indirim uygulanarak ödeme tutarı 327 TL olur.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.