TÜRK KADINI, DÜNYA KADINLARI ARASINDA SAYGIN BİR YERE SAHİPTİR

TÜRK KADINI, DÜNYA KADINLARI ARASINDA SAYGIN BİR YERE SAHİPTİR

Dünyada ilk kez 1921 yılında kutlanan Kadınlar Günü ülkemizde de 8 Mart’ta kutlanıyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kadınların toplumun temel direği ve insanların onuru olduğunu belirterek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Vali Masatlı, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi :
“Dünyanın her köşesinde kadınlar sessiz kahramanlar gibi hayatın muhteşem döngüsünde yer alırken, sevginin ve umudun taşıyıcıları olarak gerek aile içerisinde gerek toplum vicdanında müstesna bir değere sahiptirler.
İnsanın özünde var olan şefkatin ve sevginin insani boyuttaki kaynağı kadınlar, yaşamın bir çok deneyimi içinde sevinçleriyle, acılarıyla ve umutlarıyla insanlığın kolektif bilincine her dönemde katkıda bulunmuşlardır.
Toplumun temel direği, ailelerin kıymetli incisi ve insanlığın onuru olan kadınlar, yaşanabilir dünyanın mimarlarıdır. Her bir kadın kendi hikayesinin kahramanıdır ve bu dünyaya kattığı değer çok önemlidir.
Peygamber efendimiz (SAV) “Kadınlar Size Allah’ın Emanetidir” hakikati uyarınca bizlere ve topluma büyük ve hassas bir sorumluluk yüklemiştir. Bu anlayışla tarih boyunca farklı medeniyet ve kültürlerde statüsü hep tartışılan kadınlar büyük Türk milletinin tarihindeyse anne, eş, evlat ve kardeş olarak hep hakettiği konumda ailenin ve toplumun merkezinde olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadınlarımızın eğitimini ve meslek sahibi olmalarını teşvik ederek eğitimden sağlığa ekonomiden siyasi hayata toplumsal yaşamın her alanında onların aktif olarak var olmasına önem vermiştir. Türkiye”mizin güçlü bir ülke olmasını, kadınların aydın ve faziletli olmasına bağlı olduğunu söyleyerek, Türk kadınının dünya kadınları arasında saygın bir yere sahip olduğunu vurgulamıştır.”
Ülkemizde kadınların haklarına geçmişten bu yana önem verilmiş olup, son yıllarda kadın erkek fırsat eşitliğinin pekiştirilmesi ve karın haklarının geliştirilmesi konusunda sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki devletimizce önemli adımlar atılmıştır.
Eğitimden sağlığa siyasetten iş dünyasına kadar üstlendikleri sorumluluklarla aziz milletimizin geleceğe güvenle bakmasının teminatı olmuşlardır. Bunun içindir ki; kadınlarımıza sunabildiğimiz fırsatlar oranında ülkemiz daha güçlü olacaktır.
Asırların afeti olan 6 Şubat depreminin yaralarını ancak kadınlarımızın desteği ve gücüyle aşabileceğimiz ve kadim şehrimizin yeniden inşa ve ihyasında onlara her zor dönemlerde olduğu gibi ihtiyacımız olduğu asla unutulmamalıdır.
Türkiye Yüzyılı vizyonumuzda da kadınlarımızla omuz omuza yürüyerek her bakımdan büyük Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerimle eğiten, yetiştiren, üreten ve yüreğindeki sevgi ve şefkatle dünyayı yaşanılır kılan milletimizin asaletinin timsali tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarken, kadınlarımızın daha güçlü olduğu aydınlık yarınlar temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.