TÜRKİYE’DE EN ÇOK DÖNER YENİYOR

TÜRKİYE’DE EN ÇOK DÖNER YENİYOR

Türkiye’nin önde gelen online yemek siparişi platformlarından biri olan Trendyol Yemek’in yaptığı araştırmaya göre, Türkiye halkının yüzde 74’ü fast food’u tercih ediyor. 16 Kasım, Dünya Fast Food Günü nedeniyle açıklanan verilere göre, 2023 yılının başından bu yana 87 milyon adet fast food siparişi verilirken, en çok tercih edilen ay ekim oldu.
Araştırma sonuçlarına göre, fast food kategorileri içinde yüzde 18’lik bir oranla döner birinci sırayı alırken, sıralamada yüzde 13 ile burger, yüzde 10 ile pizza, yüzde 7 ile çiğ köfte, tavuk, kebap ve yüzde 6 oran ile pide ve lahmacun, sokak lezzetleri yer aldı.
Platformun verilerine göre, en yoğun sipariş verilen saatler 17.00 – 20.00 arasına denk geliyor. En çok sipariş veren iller ise İstanbul, Ankara ve İzmir oldu.
Geçen yıla göre fast food ürünleri satan satıcılar uygulamada yüzde 8,22 oranında artış gösterdi.
Bu veriler, Türkiye’nin hızla büyüyen fast food kültürünü ve tüketicilerin değişen tercihlerini yansıtıyor. Dönerin birinci sıraya yerleşmesi, geleneksel lezzetlerin popülerliğini sürdürdüğünü gösteriyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.