UMUTLU SEZONA VİRA BİSMİLLAH

UMUTLU SEZONA VİRA BİSMİLLAH

Akdeniz balıkçılarının 5 aylık yasak dönemi bugün son buldu. Akdeniz balıkçıları “Vira Bismillah” diyerek denize açıldı.Trol ve Gırgır balıkçıları son hazırlıklarını tamamlayarak denize açıldı. Balıkçılar 5 Aylık süreden sonra denize açılmanın heyecanını yaşadı. Av sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçılar, bu yıl bereketli bir dönem geçirmeyi umut ediyor.
Avlanmaya başlayan balıkçıların ise yetkililerden talepleri var. Balıkçılar mazot, tel, ip gibi girdilerin yüksek maliyetli olduğunu ve devletin bu konuda yardımcı olmasını istiyorlar.

DENİZLERİN EFENDİSİ BALIKÇILARIN SESİNİ DUYUN

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İskenderun Balıkçı barınağında Hatay Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Celal Bilen; “Sezonun hayırlı olmasını diliyorum. Balıkçılar ülke ekonomisine yüzde 25 katkı sağlamaktadır. Denizlerin efendisi olan balıkçılarımızın seslerini duyun. Biz balıkçılık ve su ürünleri müdürlüğüne defalarca ve bakanlığımıza sorunlarımızı anlattık. Av sezonu balıkçılar bir sürü sorunla başlıyor, özellikle akaryakıt. Yine bakanlığımız bizim balıkçı kooperatiflerine daha geniş yetki vermesini bekliyorum. Azda olsa balıkçılarımıza yardımcı olalım. Beklentimiz balıkçıların yararına yeniden yasal düzenlemeler yapılmasıdır.” Dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.