YENİ DÖNEMDE SIFIR HASAR HEDEFİYLE ÇALIŞILACAK!

YENİ DÖNEMDE SIFIR HASAR HEDEFİYLE ÇALIŞILACAK!

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, depremle ilgili sıfır hasar hedefiyle çalışılacağını belirterek, dayanıklı ve dirençli şehir oluşturmak en temel hedefimiz” dedi.
Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada, yaşadıkları büyük afetin önemine dikkat çekerek, “Türkiye, 6 Şubat’ta neredeyse yüzölçümünün yüzde 14’ünü, nüfusunun ise yüzde 15’ini etkileyen iki büyük deprem yaşadı. Ülkemiz siyaset üstü bir yaklaşımla büyük bir dayanışma örneği sergiledi, depremin ilk anından itibaren belediyeler ve yardım ekipleri seferber oldu. Yaşadığımız depremlerde bu yardımların ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gördük. Maddi yardımlar tabi ki çok kıymetli ancak manevi desteğin de ne kadar önemli olduğunu gördük. Yaşadığımız depremden ders çıkaralım. Bundan sonra inşa edeceğimiz şehri, daha sağlam ve daha sağlıklı yapalım. Sıfır hasar hedefiyle çalışılarak, dayanıklı ve dirençli şehir oluşturmak en temel hedefimiz. Bunu yapabilecek hem bilgiye hem akla hem de iradeye sahibiz. Ama zor bir iş yapıyoruz, çünkü yıkım çok büyük” cümlelerini kaydetti.
TARİHİ YAPILARIMIZ İÇİN KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TARAFINDAN ÇALIŞMA YAPILIYOR
Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, konuşmasında, “Şehirimizde bulunan tarihi yapılarımızın restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından bir çalışma yapılıyor. Ticaret ve sanayimizin geliştirilmesi noktasında bakanlıklarımızla koordinasyon içerisinde projelerimizi sürdürüyoruz. Esnaflarımızın faaliyetlerini sürdürmesi için geçici çarşılar oluşturuldu, eksiklerin giderilmesi için de çalışmalar yapılıyor” diye konuştu.
VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güçlü bir devlet olduğuna dikkat çeken Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı: “Türkiye Yüzyılı’na girmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyük şahlanış dönemi başlamıştır. Bizler de Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda var gücümüzle çalışacağız. Geleceğe emin adımlarla koşacağız. Hükümetimiz ülkemizin kronik sorunlarının çözümü noktasında bugüne kadar çok büyük adımlar attı. Bu adımlar artarak devam edecek, Türkiye Yüzyılı’nın yükselişini ise hep birlikte sağlayacağız.”Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.