YETİŞTİRİCİ DEPREMZEDELER ÇOK ZOR DURUMDA!

YETİŞTİRİCİ DEPREMZEDELER ÇOK ZOR DURUMDA!

Antakya ve Defne ilçelerinde hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan çiftçiler zor günler yaşıyor. Deprem sonrasında sorunlarının ikiye çıktığını hatırlatan yetiştiriciler hükümet ilgili birimlerinden en azından yem konusunda destek istediler.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimiz Hatay’da da hayvan yetiştiriciliğinin ne denli zor yürütüldüğü biliniyor. Girdi fiyatlarında ki günlük yükselişler nedeniyle ne yapacaklarını şaşıran yetiştiriciler hükümet ilgili birimlerinden bu konuda destek istediler.

6 Şubat depreminden sonra yaşanan zorlukların herkesin farkında olduğunu dolaysısıyla Hükümet ilgili birimlerinin farkında olmamalarının mümkün olmadığını aktaran Hayvan yetiştiricileri, “Biz depremden öncede zaten can çekişiyorduk. Bugün depremden sonra çok daha zor koşullar altında işimize devam etmeye çalışıyoruz. Bize yardım edilmemesi halinde hayvan yetiştiriciliği diye bir şey kalmayacak” dediler.

Yem fiyatlarında ki günlük artışlara dikkat çeken hayvan yetiştiricileri, “Yem fiyatları çok yüksek. Artık buraya para yetiştiremiyoruz. En azından yem konusunda deprem bölgesinde yaşayan yetiştiricilere bir teşvik getirilirse bizleri oldukça rahatlatır. Bu konuyu hükümet ilgili birimlerinin veya direkt Tarım Bakanlığının gündemine alması gerekiyor” ifadesinde bulundular.

Ahırları da yıkılan birçok hayvan yetiştiricisi, “Ahırlarımız yıkıldığı için tarlamızda çitle veya basit metal tenekelerle çevirdiğimiz alanlarda hayvanlarımızı beslemeye çalışıyoruz. Tabi önümüz kış mevsimi bu daha da zorlaşacak. Yağışla birlikte dışarıda tuttuğumuz hayvanlarımız ıslanacak ve hastalanacak. Bu durumda kaybımız büyük olur” dediler.

Fotoğraflarda Hatay’a bağlı defne ve Antakya ilçelerinin kırsal kesimlerinde bahçelerde yetiştirilmeye çalışılan büyük ve küçükbaş hayvanlar görülüyor.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.