ZOR ŞARTLAR ALTINDA YAŞAM MÜCADELESİNE DEVAM!

ZOR ŞARTLAR ALTINDA YAŞAM MÜCADELESİNE DEVAM!

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 ayı geride bırakırken deprem bölgesi dışındaki illerde bu yıkım unutulsa da en ağır hasarın yaşandığı, adeta yerle bir olan Hatay’da hayat hala normalden çok uzak. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremin üzerinden 10 aydan fazla zaman geçti fakat insanların en temel ihtiyacı olan barınma sorunu hala çözülmedi. Depremin etkileri devam ederken vatandaşlar zorluk içinde yaşamaya devam ediyor. Depremzede vatandaşların bölgede yaşadıkları hijyen ve barınma sorunları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte vatandaşların yaşamları gün geçtikçe zorlaşıyor.

Ailesiyle birlikte yaşamına devam eden depremzede aile depremde 3 katlı evleri yıkıldıktan sonra Antakya ilçesine bağlı Alazı mahallesinde kurdukları çadırlarda ve depremden sonra başlarını sokabilmek için yaptıkları tek gözlü evde yaşamlarına devam ediyorlar. Depremzede aile kendilerine uzanacak yardım elini bekliyorlar.

Konuyla ilgili görüş bildiren depremzede aile: “Depremde 3 katlı evimizi kaybettik. Eşim ben ve iki çocuğumuz depremden sonra yapmış olduğumuz tek katlı evimizde yaşamımıza bir şekilde devam etmeye çalışıyoruz. Evimize bütün eşyalarımız sığmadı tabi ki bizde onları dışarıda kurmuş olduğumuz çadırlara yerleştirdik fakat çadır onları ne kadar koruyabilir bilmiyoruz. Ortalık kış mevsimi her gece yağmur yağıyor elbette zarar görüyorlar fakat yapabileceğimiz bir şey yok maalesef. Şu an kendi çabamızla bir ev yaptık ama sanırım yetmiyor. Biz bunları sadece kendimiz için söylemiyoruz Hatay’da yaşayan herkes için söylüyoruz. Kış mevsimindeyiz Allah herkesin yardımcısı olsun. Yağmurdan bile korkuyoruz artık. Keşke böyle olmasaydı keşke bu duruma düşmeseydik ama yapacak bir şey yok Allah’tan geldi. Evet başımızı sokacak bir yerimiz var ama eskisi gibi olmuyor. Tekrar nasıl toparlanacağız bilmiyoruz. Herkes çok zor şartlar altında yaşıyor bazı ailelerin başlarını sokacak bir evleri bile yok, herkesin kendine göre sıkıntısı büyük hiç kimsenin sorunu yok diyemeyiz. Depremin üzerinden 10 ay geçti evet ama sorunlar hala bitmedi. İnsanlar bu buz gibi havalarda yaşa mücadelesi vermeye devam ediyorlar bizde buna dahiliz. Artık bir an önce bu sorunlara kalıcı bir çözüm bulunmalı ve insanlar artık rahat etmeli.” İfadelerini kullandılar.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.