46. TURİZM HAFTASI KUTLU OLSUN!

46. TURİZM HAFTASI KUTLU OLSUN!

İskenderun  Kaymakamı İskender Yönden, tarafından, “46.Turizm Haftası” münasebetiyle özel bir mesaj kaleme alınmış olup, söz konusu kutlama mesajında şu ifadelere yer verilmiştir;

‘’Toplumda farkındalık yaratmak suretiyle, turizm ve turizm unsurlarının önemine dikkat çekmek ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri Turizm Haftası olarak kutlanmaktadır.

Turizm insanların sürekli yaşadıkları yer dışında yaptıkları seyahatler ve gittikleri yerlerde geçici konaklamasından doğan ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili sosyo-ekonomik faaliyetlerdir.

Halkları ve kültürleri birbirine yakınlaştıran turizm, küresel olduğu kadar ulusal anlamda da bir barış ve uzlaşı projesidir. Ayrıca sürdürülebilir bir çevreciliğin, kaynakların doğru kullanımı ile bugünkü ve gelecekteki yaşam kalitesinin iyileştirilmesinde önemli misyon üstlenmektedir.

Yeni yatırım alanları oluşturmak, ürün çeşitliliğini arttırmak ve niteliklerini yükseltmek gerçekleşebilecek önemli hedeflerdir. Seyahat alışkanlıklarının değişmesi, teknolojideki hızlı gelişim ve turizmin giderek çeşitlenmesi, her yıl daha fazla insanın yer değiştirmesine ve dolayısıyla sosyal ve kültürel alışverişin artmasına olanak sağlamaktadır.

Turizm; emek, yoğun hizmet veren bir sektördür. Turizm sektörü vasıtasıyla edinilecek olumlu imaj, iyi bir Türkiye markasıyla uluslararası siyasal-sosyal ve ekonomik tüm gelişim ve oluşumlarda daha üstün bir etki gücü elde edinmemizi sağlayacaktır.

Dünyada ve ülkemizde modernleşme ve barışın kurumsallaşmasına turizm sektörünün önemli katkılarda bulunduğunu unutmamamız gerekir.

Bu anlamda binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle eşsiz bir şehir olan İskenderun, doğal güzellikleri, kültürel dokusu ve tarihi değerleriyle turizm konusunda önemli bir yere sahip olduğu şüphesizdir.

Turizmin ulusal ekonomilere katkısının yanı sıra, uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici rolünün tüm dünyada egemen olması dileğiyle, “Turizm Haftası” nı içten dileklerimle kutluyor, sektörün gelişmesine emek veren herkese kolaylıklar ve başarılar diliyorum.’’İfadelerine yer verdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.