ALTINÖZÜ ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI VE GASTRONOMİ FESTİVALİ’NE HAZIRLANIYOR

ALTINÖZÜ ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI VE GASTRONOMİ FESTİVALİ’NE HAZIRLANIYOR

Altınözü Kaymamı Bülent Uygur başkanlığında, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ve festival komite üyelerinin katılımıyla, 23-24 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak, 5’inci Altınözü Zeytin Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’nin ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıllarda Hatay ve Türkiye gündemine damga vurmayı başaran birbirinden başarılı 4 festivale imza atan Altınözü, Ekim ayında yaşanacak festival coşkusuna gastronomiyi de ekledi. İlk dördü Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali olarak gerçekleştiren festivaller bu yıl ilk kez Altınözü Zeytin Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali adı altında gerçekleştirilecek.

Altınözü tarım ekonomisinde önemli bir yeri olan zeytin ve zeytinyağının tanıtımının yanı sıra Altınözü ve Hatay’ın Gastronomi alanında tanıtılması amacıyla Hatay Valiliği himayelerinde Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi tarafından düzenlenecek olan festivalde Altınözü zeytin ve zeytinyağını ülke genelinde tanıtılması hedefleniyor.  Üreticiler arasında Altınözü’nün önemli tarım ürünlerinden biri olan zeytinin önemine dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlenecek olan festivalde aynı zamanda binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle eşsiz bir ilçe olan Altınözü’nün doğal güzellikleri, kültürel dokusu ve tarihi değerlerinin de tanıtılması hedefleniyor.

ALTINÖZÜ TURİZMDE DE İDDİALI

Altınözü Kaymakamlığının destekleriyle Altınözü Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Altın Zeytin Cam Seyir Terası, Ters Altın Konak, Zipline ve Asma Köprünün yanı sıra Altınözü Yunushan Roma Nekrpol Alanı, Koz Kalesi, Tokaçlı Zeytin Müzesi, Kırkgöz Mağaraları ve inanç turizmiyle ön plana çıkan Altınözü bu festivaller sayesinde turizm alanında hak ettiği noktaya ulaşmak istiyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.