Meşale Gazetesi

ANTAKYA’YA HER ŞEY YAKIŞIR

ANTAKYA’YA HER ŞEY YAKIŞIR

Antakya Belediyesi, Gönül Belediyeciliği kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlar için Evde Temizlik ve Evde Bakım hizmetini tüm hızıyla sürdürüyor. Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Evde Temizlik ve Evde Bakım ekibi, 65 yaş ve üstü büyüklerimize sunulan hizmet kapsamında ev temizliği, saç ve sakal kesimi, çamaşır yıkama, ütüleme, bozulan eşyaların tamiri, sökülen giysilerin onarımının yapıldığı belirtildi. Antakya Belediyesi, gönül belediyeciliği anlayışıyla yaşlı vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

DEZENFEKSİYON EKİBİ İHTİYAÇ OLAN HER YERDE

Antakya Belediyesi bünyesinde kurulan dezenfeksiyon ekibi, Koronavirüs salgınında tam kapasite ile çalışmalarını sürdürüyor. Caddeler, parklar, okullar, toplantı salonları, çok amaçlı salonlar, meskenler ve toplu olarak bulunulan mekanlar düzenli olarak dezenfekte edilerek halk sağlığı korunuyor. Zabıta ekipleri aracılığıyla hijyen denetimleri de sürdürülüyor. Pazarlarda, market ve diğer işyerlerinde yapılan rutin denetimlerle vatandaşların sağlığı korunuyor.

UZUN ÇARŞI ESNAFINA BÜYÜK DESTEK

Antakya Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Tarihi Uzun Çarşı restorasyon projesi ile çarşı esnafına büyük destek verildi. Çarşı genelinde restorasyon uygulaması Uzun Çarşı, Çıkrıkçılar Çarşısı, Hasırcılar Çarşısı, Terziciler Çarşısı, Kunduracı Çarşısı, Tüccar Çarşısı, Dokumacılar Çarşısı, Kılcılar Çarşısı, Eski Demirci Çarşısı, 1.Karakol Sokak, Karakol Sokak, Meydan Sokak, Meydan Caddesi, Tabakhane Sokak, Oduncu Pazarı Sokak, Abacılar Çarşısı, Kuyumcular Çarşısı’nda gerçekleştirildi. Toplam kentsel tasarım alanı 11.200 metrekare ile şehrimize uygulanacak olan en büyük Sokak Sağlıklaştırma projesi olma özelliğini taşıyor. Üst örtü alanı ise 12.000 metrekaredir.

ASFALT HAMLESİ BEĞENİ TOPLADI

Kent te 42 kilometrelik asfalt hamlesi başlatarak Antakya’yı çamur, çukur ve tozdan kurtaran Antakya Belediyesi’nin hamlesi vatandaşlar tarafından oldukça beğenildi. HBB başta olmak üzere çeşitli kurumların bozduğu yolların tamiratının yanı sıra 95 mahallenin muhtelif yerlerinde ihtiyaç önceliği gözetilerek gerçekleşen asfalt çalışmalarıyla Antakya’nın merkez mahalleleri olmak üzere çok sayıda yol artık vatandaşın kabusu olmaktan çıkarıldı. Bitiren Mahallesi, Açıkdere Mahallesi, Avsuyu Mahallesi, Tanışma Mahallesi, Haraparası Mahallesi, Kışlasaray, Güllübahçe, General Şükrü Kanatlı, Esenlik, Cebrail, Akasya, Akevler, Emek, Altınçay, Aksaray, Esentepe ve daha çok sayıda mahalle yolları birinci sınıf asfaltla kaplanarak vatandaşların en büyük şikayeti de ortadan kaldırıldı. Asfaltlama çalışmalarının yanı sıra parke ve kaldırım yenileme çalışmalarıyla da kent genelinde büyük bir yapılanma hareketi sürdürülüyor.

BAŞKAN YILMAZ’DAN SPORA DEV DESTEK

İlçede yaşayan gençlerin kötü alışkanlıklardan alıkonulması ve spora teşvik edilmesi için büyük çaba sarf eden Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, yarı olimpik yüzme havuzu yapımını sürdürüyor. Saraykent Mahallesi’nde yapımı büyük hızla sürdürülen yüzme havuzu ile gençlere yüzme öğretilmesi ve milli sporcu yetiştirilmesi amaçlanıyor. Antakya Belediyesi futbol, voleybol ve amatör sporlara büyük yatırım yaptı. Ardı ardına kazanılan kupa ve madalyalarla yapılan yatırımın meyveleri toplanıyor. Antakya’dan karate milli takımına çok sayıda oyuncu seçilerek Antakya’yı gururlandırdılar. Ayrıca ilçeye 10 adet semt sahası ve 1 adet nizami spor tesisi de kazandırıldı. Haber:M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.